Boeken

Banken Beroven Mensen.

Banken beroven mensenHet grote Graai boek door Steve Brown: “ Banken beroven mensen”.

Medio december 2008 verschijnt zijn zesde boek genaamd: “Banken beroven mensen” bij Uitgeverij Papieren Tijger. Subtitel: Het grote graai boek.

In deze publicatie geeft Steve Brown op uitdrukkelijk verzoek van radeloze aandeelhouders en Icesave spaarbank rekening houders aandacht aan de Global crisis en o.a. de (hoofd) rol, die de zg. elite gangster daar in hebben gespeeld. Ook staat de zg. graai cultuur en Hedonische life style van bepaalde politici ter linker en rechter zijde, alsmede dat van de bepaalde CEO’s centraal.

Kerstboek Steve Brown gesigneerd onder de boom? Speciale editie in samenwerking met de Kerstman. Wilt u ook een ‘bekende’ Nederlander als gangster of narcist onder uw kerstboom?

Op dit moment ligt Steve Brown ’s laatste Groot graai boek: “ Banken beroven mensen” bij de drukker. Met een heel andere kijk op heel veel Holleeder. Wie een gesigneerd exemplaar voor de kerst onder de boom wil hebben kan het nu bestellen bij Uitgeverij Aspekt.

Steve Brown The Most known Unknown.
De enige echte onafhankelijke misdaaddeskundige in Nederland. Een bloemlezing van de columns van Steve Brown, auteur van Nederlands best verkochte True Crimeboek: “Drugsbaron in Spijkerbroek”. Steve Brown introduceerde als eerste de termen ‘De poldermaffia’ en ‘De Maffiajournalist’in de Nederlandse Taal. Nu introduceert hij met deze publicatie de term ‘De elite gangster’.

Een deel van de selectie werd gepubliceerd op zijn veelbesproken weblog in de periode van 2006 tot 2008. Steve Brown ventileert in zijn columns op satirische wijze zijn ongezouten, en vaak tegendraadse mening over politiek, media en misdaad. Hij ontziet daarbij links noch rechts. Geert Wilders en Rita Verdonk krijgen er regelmatig genadeloos van langs, maar ook de coryfeeën van de PvdA, zoals Eveline Herfkens en Bert Koenders, worden door hem ontmaskerd als lieden die, wanneer het op graaien aankomt, wel van wanten weten. Ook de zaak Willem Holleeder, wordt door Steve Brown met grote regelmaat op zijn unieke wijze, dus dicht op de huid, becommentarieerd. Maken maffiajournalisten Peter R. de Vries en Hendrik Jan Korterink misbruik van Thea Moear’s ‘dementie’. Het Zesde zintuig:”Groeit John van der Heuvel zijn haar in de toekomst?”En wordt Mr.Bram Moszkowicz versus Jort Kelder in ‘memorie’ herdacht. De idiote wereld van Harry Mens.

Ook ziet hij gangsters dikwijls in een ander licht dan ze doorgaans worden opgevoerd. Zo introduceert hij de elite-gangsters die in de VS 100 duizenden mensen per week uit hun huis zetten. Tweede Kamerlid en crimefighter Fred Teeven wordt evenmin gespaard en de walnoot die Brown in het hoofd van super-procureur-generaal Harm Brouwer bespeurde, zal menige wenkbrauw doen fronsen. Matthijs van Nieuwkerk wordt opgevoerd als een ongekende narcist, die uit opwinding over zijn eigen optreden, het ene na het andere orgasme onder de tafel krijgt. Dat deze ijdeltuit ooit een serieuze hoofdredacteur is geweest van het Parool, is bijna niet meer voor te stellen. De wereld draait door bij Steven Brown. Daarnaast komen er nog vele andere bekende en minder bekende Nederlanders onder het ‘Pijpse’ mes, zoals oud-minister Annemarie Jorritsma, Mijnheer Leon de Winter, ‘Baas Adjuba’ van het Bijlmer Jungle commando en Hirsi Ali.

Steve Brown fileert de gedragingen van deze personen haarscherp en onverbloemd en laat daarbij de stem van de straat horen, of liever nog die van de Pijp en dat met een heel eigen accent.

1 antwoord »

 1. Hai Steve,
  Wanneer ligt je nieuwe boek in de winkel, ik heb hem helaas nog niet gezien.
  Ik ben een grote fan van je.
  Je bent een hartstikke leuke vent.
  De groetjes van Anne-Marie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.