Normen en waarden

Mijn Amsterdamse Joodse Brothers:Jodenbreestaat voor ever!

 ( van onze broeder redactie)

AMSTERDAM-NOIR-Laat ik vooropstellen dat men niet onze Joodse Amsterdamse Brothers moet vereenzelvigen met de Staat Israël.Net zo goed als dat wij niet onze Marokaanse Amsterdamse Brothers moeten vereenzelvigen met de Taliban of Al Queda.Joods, Christen of Moslim zijn is een geloof dat los staat van in welke staat men leeft.Ik ben opgegroeid in de jaren zestig van de vorige eeuw in een Amsterdamse Volksbuurt de Pijp. Toen Amsterdam nog Mokum (Jidisch voor de Stad) heette.

Joods Amsterdam.

Ik mocht mij gelukkig prijzen dat ik veel Joodse vrienden had en heb. Ik heb trouwens ook het geluk dat ik veel Marokkaanse, Turkse, Afghaanse, Pakistaanse, Indiaanse, Syrische, Egyptische, Surinaamse, Indonesische, Molukse enz. vrienden had en heb.Wat uit mijn jeugd is bijgebleven van mijn toen nog jonge Joodse vrienden is hun moed en Jiddische humor. Zij horen bij mijn Amsterdam-Mokkum. Los van het feit dat Amsterdam nooit de stad was geworden waarvan ik hou zonder de Joodse inbreng. De meeste van mijn alte Joods freunden uit mijn jeugd hadden nagenoeg hun hele familie verloren in ‘Nazi- Concentratie-kampen’. De moed die deze ‘wezen van de Holocaust’ om door te gaan in het leven sprak mij altijd tot verbeelding en bewondering voor hen. Vaak dacht ik hoe het zou zijn als ik mijn hele familie zou hebben verloren op zo een niet te beschrijven beestachtige wijzen. Een gedachte die mij altijd deed huiveren.
Nu lees ik dat mijn Amsterdamse Joodse Brothers door sommige van mijn “Moslim’-Brothers weer worden belaagd als ware we weer terug in de jaren dertig van de NSB. Dat zij niet hun Keppeltje en David Ster meer zonder angst kunnen dragen in ons vrije, liberale Amsterdam-Noir van voormalig Burgemeester Cohen.

Sag mir wo die Blumen sind.

Wordt wakker mijn Amsterdamse Moslim–Brothers en stop met dat lafhartige, stomzinnige domkoppen NSB wangedrag jegens onze Amsterdams Joodse brothers. Het belagen van wat Joodse mensen of kinderen is niks gangster. Dat is gewoon jaren 30 van de vorige eeuw, NBS- stompzinnig en vooral intens laf.

Kennis is macht.
Richt desnoods je energie op de echte Gangsters-onderdrukkers in de “Straf de arme maatschappij” en dat zijn namelijk de Elite-Gangsters of te wel de Ratten in pak(Video). En die zitten bij de banken en bij bijv. de VVD-misdaadgroep  en het corrupte gedeelte van Justitie en die dragen geen keppeltje en Davidster!

8 antwoorden »

 1. Goedemorgen Steve

  Met mijn vriend , rabbijn ( x ) tevens Justitieel Rabbijn las ik dit stuk met erg veel aandacht,wij zijn erg content met het door jou gepubliceerde stuk.Thans hopen wij dat dit stuk door de jongeren positief zal worden ontvangen.

  Ikzelf ben zoals je weet op de Amsterdamse Jodenbreestraat opgegroeid en later naar de zeedijk verhuisd waar ik tot mijn 19e heb gewoond.Nooit was er Joden, Marokkanen,Turken of ander soort haat jegens welke buitenlander dan ook

  Tegenwoordig is het HAAT wat de klok slaat,het is triest om te vernemen dat deze haat zich als een olievlek aan het uitbreiden is.

  Chapeau voor deze publicatie

  Chaimen

  Like

 2. Beste Steve.
  Heb al honderd keer dat gelezen en bekeken,word er zo triest van,ik weet pas een jaar of 8 dat ik joods bloed heb,mijn mam was een duitse,mijn opa en oma hebben mij nooit geacepteerd als hun kleinkind,zei haten mijn mam en ik was een bastaardje.de mam van mijn mam haten mijn pap,dus ik heb alleen maar ruzie gekent in de fam ik was duits nederlander en joods.Vroeger bergreep ik er niks van,nou dringt het tot mij door,heb helemaal geen fam meer want een hele hoop hebben die enkele reis moeten maken..de Bloembergen dan…toch denk ik waar zijn ze gebleven..mischien had ik dan nog fam gehad..ik word hier erg verdrietig van en denk er erg veel over na…vooral na jou blog hier..sorrie maar moest het toch effe kwijt.
  groetjes sylvia

  Like

 3. Google maar eens op Xandernieuws,
  Daar staat een artikel over
  oprukkend anti semitisme in Turkije omdat het hulpkonvooi voor Gaza is aangevallen.
  In de straten van Turkije is
  een vlag met hakenkruis gefotografeerd met daaronder de tekst “goed gedaan”.
  Turkije was altijd Westers georienteerd.
  Maar de radicale islam rukt daar
  ook snel op.

  Like

 4. Vrijheid blijheid…zeggen ze…democatie..zeggen ze…ech niet alles word over een kam geschoren de mensen denken niet langer als hun neus is..jammmer dat het zo moet gaan het word alleen maar erger…waardoor?? Media tv altijd zie je de slechte dingen…want dat is sentatie daar kikken de mensen op…nooit zie je iets goeds…waarom??? omdat de mensen dan geen tv meer kijken en er geen geld meer binnen komt voor die daar boven met hun dikke autos en grote huizen…het is en blijft een grote cirkel.
  groetjes sylvia.

  Like

 5. En dan is toch te begrijpen waarom PVV en VVD hoog scoren.
  Het is een probleem omdat je deze groep marokkaanse jongeren niet op hun verantwoording kunt aanspreken.
  Marokkaanse jongeren die joden en homo’s etc. vreselijk terroriseren en discrimineren.
  Dezelfde marokkaanse jongeren die vinden dat zij altijd gediscrimeerd worden en respect afdwingen.
  En zij zullen nooit wakker worden omdat:
  – de ouders en zussen het gedrag van hun zoon altijd zullen blijven goedkeuren en respecteren (cultuur);
  – het een laaggeschoolde groep is
  en inderdaad domkoppen zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.