Media-Maffia

Endemol in handen van de Italiaanse Maffia?

( van onze Corrupte News Of the World Redactie)

AMSTERDAM-NOIR-KLPD-rapport: Italiaanse maffia ‘hartstikke actief’ in Nederland.

De ‘ndrangheta, de machtige maffiaorganisatie uit de Italiaanse regio Calabrië, is in Nederland ‘hartstikke actief’ en zelfs bezig om te infiltreren in de bovenwereld. Dit hebben bronnen bij de politie verklaard tegenover het journalistieke onderzoeksprogramma Argos.

De politiebronnen baseren zich op een rapport van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Dit rapport, getiteld ‘De ‘ndrangheta in Nederland’, werd afgelopen juni al voltooid, maar is ondanks herhaalde verzoeken van Argos nooit openbaar gemaakt.

Antimaffia-eenheid

De PvdA wil naar aanleiding van de Argos-uitzending dat de politie een speciale antimaffia-eenheid opricht om de Italiaanse misdaadorganisaties in Nederland beter te kunnen aanpakken. PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt zal zijn voorstel voor een ‘specifiek rechercheonderdeel’ tegen de maffia dinsdag voorleggen aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Het KLPD-rapport beschrijft, volgens bronnen die inzage hebben gehad, niet alleen de vermenging tussen boven- en onderwereld, maar meldt tevens de aanwezigheid van ‘ndrangheta-cellen die op instigatie van de maffiaorganisatie actief worden.

De studie doet geen aanbevelingen over de manier waarop de ‘ndrangheta in Nederland moet worden aangepakt. ‘Maar mij bekroop na lezing in elk geval wel het gevoel: hier moeten we meer aan doen’, zegt een politiefunctionaris in Argos.

Misdaadondernemer

Het KLPD bevestigt het bestaan van het rapport, maar wil niet ingaan op de inhoud ervan. Het korps laat wel weten dat de vermenging van boven- en onderwereld ‘voor de hand ligt’. ‘Het kan worden beschouwd als een randvoorwaarde voor de bedrijfsvoering van elke misdaadondernemer.’

Noodklok

Vorig jaar luidden enkele vooraanstaande Italiaanse maffiabestrijders in Argos al de noodklok over de activiteiten van de Italiaanse misdaadorganisaties in Nederland. De maffia gebruikt Nederland volgens deze deskundigen niet alleen als een van de belangrijkste doorvoerhavens van drugs, maar is hier ook geworteld. Zo bleken twee daders van de bloedige maffia-afrekening in een Italiaans restaurant in Duisburg, in 2007, in Amsterdam te wonen. De maffiabestrijders riepen politie en justitie in Nederland op om hun pijlen actiever op de Italiaanse misdaadsyndicaten te richten.

Het rapport van het KLPD over de ‘ndrangheta lijkt de analyse van de Italiaanse deskundigen te bevestigen. Het document is volgens het KLPD binnenskamers gebleven ‘omdat het geen doel was om een openbaar rapport te maken’. Maar ‘gezien de brede interesse van buiten de politie’, wil het korps het rapport ‘op korte termijn’ toch openbaar maken.

Het KLPD rapport stelt dat de Maffia zich in de z.g. bovenwereld heeft genesteld, maar noemt zoals  te doen gebruikelijk in “Red Neck Hollandia” geen man en paard.

Welke bedrijven zijn dan wel geïnfiltreerd door de Italiaanse Maffia?

Wel ,wij berichten al tijden (https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2011/10/01/de-angst-voor-john-de-mol-en-zijn-maffia-journalist-peter-r-de-vries-in-medialand/ ) dat Endemol voor 50 % in handen is van Maffioso Berlusconi. En wat te denken van Boss John de Mol en zijn schandknaap Peter R de Vries. Over die laatste  heeft het Gerechtshof te Amsterdam al in 1991 bepaald dat De Vries gerekend mag worden tot de Maffia. Maar dat Arrest heeft het KLPD en “Pretty Boy  Bolhaar “,Hoofdofficier van justitie Amsterdam (https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2011/10/23/amsterdamse-hoofdofficier-van-justitie-“-pretty-boy”-bolhaar-is-vals/ ) kennelijk nog niet gelezen( Kuch).

2 antwoorden »

  1. Tsja als je een media bedrijf deelt met Berlusconi (jezus ik mis die gast echt nu is er niemand meer die de boel op de kop zet bij een Euro top echt jammer, geen schandalen meer van die kant uit) mister bunga bunga dan weet je dat het niet koosjer is…. Laten we snel een wet invoeren dat ze hier extra belasting gaan betalen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.