Politiek

Tuchtklacht tegen Misdaadgroep Vestia Accountant-Witwasser-KPMG.

Het SBS-OM van Herman Bolhaar beroept zich zoals gebruikelijk als het gaat om Elite-gangsters (‘Snakes in Suits’ unmasks corporate psychos)  in het veel al VVD- pak, die roven met de pen van de massa op zijn zwijgrecht.

Crisis? Alleen voor de ‘Ik hou van Holland’ massa.(2)
Top Roof Hoofdman Marcel de Vries van de misdaadgroep Vestia in watten gelegd als een Romeinse Keizer. De huren moeten omhoog anders kunnen de peperdure hoeren niet betaald worden. Dat is pas echte Neo Liberale Vrije Marktwerking.-Doe Normaal Jongen-Hoeren aftrekbaar?

02 mei 2012 – Persbericht Stichting SOBI
Pieter Lakeman heeft namens Stichting SOBI een klacht ingediend tegen de accountant-Miljarden Witwasser van KPMG die de jaarrekening 2010 van misdaadgroep-Vestia heeft goedgekeurd.

Het belangrijkste onderdeel van de klacht is dat in het jaarverslag onvolledige en misleidende informatie is verschaft over de cruciale rentederivaten. De klacht houdt ook in dat het eigen vermogen en het resultaat veel te hoog zijn weergegeven.

Vestia blijkt overigens niet alleen rentederivaten te hebben gekocht maar ook (vrijwel dodelijke) rentederivaten aan haar bankiers te hebben verkocht.

De klacht is ingediend om werknemers en huurders van woningcorporaties in staat te stellen hun financiële belangen tegen accountants te verdedigen wanneer zij worden geconfronteerd met ontslagaanvragen of huurverhogingen wegens de verliezen op rentederivaten.

SOBI voorzitter Pieter Lakeman: ‘De stelling ligt overigens voor de hand dat ook andere woningcorporaties, en pensioenfondsen, door de banken zijn opgescheept met rentederivaten die voor de banken zeer winstgevend zijn en voor corporaties en pensioenfondsen als groep verliesgevend. Ik verwacht echter dat dit pas over enige tijd formeel bevestigd zal worden.’

Uit het jaarverslag 2010 van Vestia blijkt dat KPMG op ontoelaatbare wijze uit vijf kandidaten is geselecteerd. Onder de keuzecriteria waren, naast vakkennis “pragmatische houding”, “invloed in de sector” en “enige chemie” belangrijk. De accountant moest ook kunnen “meedenken”. Op basis van deze criteria is KPMG in 2010 aangewezen als nieuwe accountant van Vestia.

KPMG heeft onlangs meegedeeld dat zij de controleverklaring voor de jaarrekening 2010 van Vestia heeft ingetrokken. Het intrekken van een goedkeurende verklaring door een accountant heeft geen betekenis maar uitsluitend publicitaire waarde.
Klik hier voor de tekst van de tuchtklacht.
Bron: Sobi

1 antwoord »

  1. Doe normaal allemaal …. het is helemaal niet zeker het moet eerst maar eens bewezen worden
    marcel heeeel veel sterkte jongen
    gr peter v.d.v

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.