Elitaire Misdaad

De Corruptie-BV Eigenbelang Italië.

Rome – Met Italië blijft het altijd hetzelfde probleem. Keurige meneren met brillen op en smetteloze internationale reputaties kunnen de lading wel even dekken, maar nooit voor lang. Premier Mario Monti botst nu op dezelfde muur van Corruptie als zijn voorganger Romano Prodi destijds.

Anne Branbergen en bewerkt door onze waarheid commissie.

Prodi kreeg tijdens zijn eerste premierschap van 1996 tot 1998 voor elkaar dat Italië met de hakken over de sloot in de kopgroep van de euro mocht. Maar Prodi had het grote resultaat nog niet binnen, of zijn coalitie donderde in elkaar, door corrupte postcommunistische ijdeltuiten die toch liever hun eigen dingetje wilden doen dan de eerste linkse regering van Italië ondersteunen. Maffioso en Compaan van Maffiabaas John de Mol, Silvio Berlusconi bedankt ze nog altijd voor hun genereuze geste.

Mario Monti werd in november 2011 tijdelijk aangesteld als premier van een technische Roof de gewone man leeg-regering. Zijn taak is Italië’s geloofwaardigheid in het buitenland herstellen, want dat was een beetje een probleem geworden onder de Maffioso en Pedofiel Silvio Berlusconi. En Monti herstelt zich een ongeluk, wat hem prima afgaat. Geen wonder, want hij is zo ongeveer direct door de Europese Unie, de VS en de Mega Misdaadbank Goldman Sachs aangesteld. Hij wordt op eurotoppen gefêteerd als eindelijk weer eens een normaal mens met wie te praten valt, en je ziet hem voortdurend in onderonsjes met de groten van Europa die voorheen zo ver mogelijk uit de buurt van Maffioso Berlusconi probeerden te blijven.

Maar het probleem met Italië is en blijft: wat gaat er straks gebeuren? Monti kan er ook niets aan doen dat hij thuis een stel  corrupte extreme rijke kleuters in het parlement heeft zitten die uiteindelijk samen één grote partij vormen: de Corrupte-BV Eigenbelang. Grappig is dat ze het zelf niet doorhebben. Er is maar één belang dat iedere keer weer van links tot rechts met verschillende excuses wordt verdedigd: 1. onze eigen topsalarissen en baantjes, en 2. die van onze connecties, familieleden en stemmers. Zodra Monti daarbij in de buurt komt, steigert en briest het in de intens Corrupte parlementsbanken en wordt alles wat gisteren nog was afgesproken ongeldig. Handen af van onze privileges!

‘Nee, ze zeggen het niet, dat het hun schuld is als we uit de euro worden geschopt’, schrijft comedian Beppe Grillo op zijn blog. ‘Nee, ze zeggen het niet, dat we technisch al failliet zijn. Ze zeggen niet dat we op het randje zitten van dat de pensioenen en de ambtenarensalarissen niet meer worden uitbetaald. Het is allemaal de schuld van Monti, het sociale bloedbad dat nu wordt aangericht, en zo kunnen de politieke partijen, die geen enkele van hun  met de wet in de hand geroofde privileges hebben geschrapt, zich begin 2013 weer voor de verkiezingen presenteren met een schoon gezicht. Monti heeft al hun wandaden op zijn schouders genomen.’ Monti’s beweging Vijf Sterren staat op twintig procent in de peilingen. Maar van Beppe Grillo wordt Angela Merkel ook niet blij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.