Elitaire Misdaad

Holland Financial Centre wordt uit zijn criminele lijden verlost.

Elite-gangster Economie

Amsterdam-Noir-In juli vorig jaar schreef ik er al over en nu zijn de stakeholders ook tot het ultieme inzicht gekomen. De stekker gaat uit de publiek-private-criminele samenwerking die Holland Financial( Crime) Centre heet en bedoeld was om de wereld te laten zien hij wij hier in Nederland  Foetsie-bankieren. En hoe je daar van zou kunnen leren.

Ik fris uw geheugen even op, we gaan terug naar 2007

Destijds waren er gesprekken tussen Mega-misdaadbanken ABN AMRO en Barclays – u weet wel: die misdaad-bank van het Liborgate en topman Bob Diamond – over een fusie. Het rovers-hoofdkantoor zou in Amsterdam komen, zo jubelde het persbericht. Zoals we inmiddels weten kwam er geen fusie, wel een overname door een gelegenheidstrio bestaande uit een stel oplichters van de bovenste plank de Fortis, Banco Santander en de Royal bank of Scotland. Niks hoofdkantoor in Amsterdam, er zou van ABN AMRO helemaal niets meer overblijven dan onderdelen die werden opgeslokt door deze drie musketiers.

Om dit grote verdriet, om niet te zeggen deze mokerslag voor het Nederlandse financiële zelfvertrouwen, te compenseren zou er in Amsterdam een heus kennis- en opleidingsinstituut komen voor de financiële wereld. Het Holland Financial Centre.

Partijen vielen over elkaar heen om te participeren en de beste plekjes te bemachtigen. Eerste topman werd  ‘Big Fat Arthur Docters van Leeuwen’, de man die altijd is te porren voor een positie met aanzien waarbij de resultaten op zich mogen laten wachten: ‘Het wordt tijd om overal in de wereld goed en helder van het Nederlands kunnen en kennen te laten horen‘.

Dat was 2007.

Binnen een jaar was er van al dit zelfvertrouwen in Nederland – laat staan: in de wereld – niets meer te ontdekken. De boel stond in de fik en de Nederlandse misdaad-banken bleken zeker niet minder kwetsbaar dan al die andere. Hoezo ‘Nederlands kunnen en kennen’?

Louche Pensioenfondsen, banken, verzekeraars, handelshuizen, advocatenkantoren en twee Nederlandse ministeries fourneerden het geld en beginnen zich inmiddels af te vragen of ze de volgende keer weer gaan doen. Want dat kunnen en kennen uit 2007 kan zo in de prullenbak, het stelt niks meer voor. Dit weekend trad ( zwaar bedreigt om te verdwijnen) SNS- Bankier-gangster Sjoerd van Keulen al af als voorzitter.

Woensdag 6 februari 2013, maken de louche ondersteunende partijen bekend dat ze er mee op houden. Dat is dan hun eerste verstandige stellingname sinds 2007.
Door Dr. Doom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.