Media -Maffia

“Tijdperk P.R. De Vries-25 jaar maffiajournalistiek in Nederland.”

(verschijnt binnenkort)

 

Amsterdam-Noir-Een tikkende tijdbom onder de misdaadjournalistiek in Nederland die in 2013 afgaat.
boek25-jaar-maffiajournalistiekNa het verschijnen van deze publicatie kan niemand in Nederland nog meer zeggen: “Das haben wir nicht gewust

Een handboek voor ieder zichzelf respecterende opleiding voor Recht, politie, Justitie, de Journalistiek en politiek.

“Tijdperk P.R. De Vries-25 jaar maffiajournalistiek in Nederland.”
Dit boek berust op twee pijlers.
Enerzijds voldoet het als het gaat om een historisch overzicht en wetenschappelijke criteria ; anderzijds berust het op persoonlijke meningen en ervaringen van slachtoffers van de Maffiajournalistiek. Voor het wetenschappelijke gedeelte verwijzen auteurs o.a. naar gerechtelijke uitspraken en uitspraken van de Raad voor Journalistiek en (wetenschappelijke) literatuur ter zake.

Dit boek beschrijft de opkomst van de figuur de Maffiajournalist in Nederland.
Een fenomeen dat vaker voorkomt, maar tot nu toe, nergens in de Westerse wereld zo succesvol is als in Nederland. De figuur de Maffiajournalist kwam naar boven drijven, analoog aan de opkomst van de commerciële productie maatschappijen en radio-en Tv-stations in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

De ooit betrekkelijk kleine semi illegale media uit de kringen van de drugs-maffia van Klaas Bruinsma, Cor Hout, c.s. op zolderkamers en in drijvende Tobbes op de Noordzee zijn inmiddels uitgegroeid tot multinationals, die gestart zijn in de roeriger  jaren  ’60 en ’70 van de vorige eeuw van studenten oproer, de Krakers en Hippies. Het tijdperk van de Vrije Zware Jongens in Hilversum, dat soms culmineerde in geweld, zelfs moord, bijvoorbeeld de jetset moord op Mathilde Willink. Met Ouderwetse Corruptie  Commissaris Gerard Toorenaar, (Pedo?) Hoofd-officier van Justitie Hans Vrakking van Amsterdam tot die van heden met voormalig voorzitter van het College procureur-generaals Harm Brouwer en de huidige College procureur-generaals  Herman Bolhaar en Openbaar Ministerie (Pedo?) Baas Joris Demmink.

Het tijdperk waarin een productie of een TV-format, moeiteloos tot stand kwam met de ondersteuning van een spiegel cocaïne op de directie tafel en en een pistool in de broekriem. ‘John de Mol’-Media waar de Amsterdamse-Volks-onderwereld kind aan huis was, tussen het ontruimen van de roemruchte Kraakpanden als Groote Keyser door.

De productiemaatschappijen zoals die van John de Mol en ander gespuis zijn in die tijd begonnen, al dan niet als Katvanger voor bepaalde misdaadgroepen, die hun miljoenen wilde witwassen en tegelijkertijd daarmee invloed in de (pulp)- media verkregen.

In deze poel van verderf zijn ‘onze’ Maffiajournalisten groot geworden. De meest succesvolle is het verschijnsel P.R. de Vries. Hij mag met recht de Padre de familias genoemd worden van de orde der Maffiajournalistiek. Maar eerst geven wij u een weergaven van de tijd dat Peter R. de Vries nog op een fiets met een grote ‘Nep- Perskaart’ door Amsterdam rond reed voor louche sex-blaadjes als Actueel. Een ‘Wana be journalist’ met zeg maar drie jaar mulo en een ‘politie-snor’ geminacht door de toenmalige journalisten van gerespecteerde kranten, maar al stiekem gratis in het bad van Yab Yum mocht zitten…….  en niet alleen!

Dit boek geeft voor het eerst een historisch overzicht van de mis en wandaden begaan door P.R. de Vries en zijn misdaadgroep. De volgende dossiers passeren chronologisch de revue: Actueel, Klaas Bruinsma, de Fake ontdekking van Fransie (Meijer) Turbo te Zuid- Amerika, De Heineken ontvoering, de vriendschap  met Cor van Hout enWillem Holleeder, Steve Brown, de gestolen Floppy disk /Ovj. Valente/ Charles Zwolsman zaak (de eerste witwas media-actie van gestolen ‘bewijs’ door De Vries) Robert Hörchner, – Deventer Moordzaak, – ,de Dankbaar De Vries sex e-mail – affaire en de rol van de Nationale recherche – de Albert Kraus zaak, de De Vries huurmoordenaar medewerker Rob Zigerius ,- John Sweeney – Louis Hageman, – Joran van der Sloot,- Ruud Prins, Bernard K. de postbankmoord, Nuenense arts Edwin ten Winkel, Marianne Vaatstra, Koen Scharrenberg.

Infotainment: De 21ste eeuw Kijkcijfers-Schandpaal.

De mensen die onderwerp zijn geweest van Peter R. de Vries hebben elk afzonderlijk in hun eigen woorden een verslag geschreven wat de impact is geweest van de betreffende uitzending(en) op hun leven. Het gedeelte dat nimmer aanbod komt in de pulp media.

Ook geeft dit boek als eerst een kijkje achter de schermen bij P.R. de Vries zijn redactie: “Drugs, vreemdgaan, moordenaars en mishandeling achter de schermen bij P.R.de Vries.“ Het geeft een onthutsend beeld van een verborgen keiharde criminele wereld waar de Maffia en kijkcijfers de scepter zwaaien. Een wereld die kost wat kost voor de doorsnee kijker in het duister gehuld moet blijven.

Daarnaast komen ook nog vele andere ‘journalisten’ aanbod, die wat de auteur betreft, zondermeer gerekend mogen worden tot beoefenaars van de Maffiajournalistiek, zoals Bas van Hout, Koen Scharrenberg, Hendrik Jan Korterink, John van den Heuvel.

Tot slot tracht dit boek een verklaring te geven waarom de “figuur de Maffiajournalist” uitsluitend in Nederland zo succesvol is. De reguliere pers en justitie en de politiek hebben volgens de auteurs door hun passieve en soms ronduit laffe houding daarbij een grote rol gespeeld. “Zelfs in de politieke verslaggeving ziet men dat er veel kritiek is op de media: “De media hebben zo’n manipulatieve kracht dat ze het juridisch proces diepgaand kunnen beïnvloeden. Veel politici delen de angst voor journalistieke sensatiezucht” Als politici, die we als professionals mogen beschouwen, qua omgang met de pers, al bang zijn voor journalistieke sensatiezucht, hoe bang moeten wij, gewone burgers die vrijwel nooit een camera van dichtbij gezien hebben, dan wel niet zijn, om door agressieve vormen van journalistiek, zoals reality-tv, overvallen te worden? “
( bron:Puinhopen van de pers. Pagina 114, 115)

Waardoor de onderwereld in Nederland sinds 1980, tot op de dag van vandaag,het beeld bepaald zeker wanneer het gaat om de verslaggeving rond de misdaad op de buis. Dit onthullende boek leest nagenoeg als een eerste klasse Maffia-misdaad roman!

Maar het is True Crime!

26 antwoorden »

 1. 31-08-12 – Gezinsvoogd geridderd bij afscheid
  Na 33 jaar bij Bureau Jeugdzorg Noord-Holland als gezinsvoogd, nam Ton Moolenaar afscheid op donderdag 30 augustus. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, bij monde van de Haarlemse burgemeester B. Schneiders, tevens lid van de Raad van Toezicht. Uit alle speeches, door Adri van Montfoort (Bureau van Montfoort), bestuurder Lucy Schmitz, zijn teamleider André van Zoen, Wim Kuipers (voorzitter Belangenvereniging Medewerkers Jeugdzorg) en zijn zoon David, bleek waarom. Moolenaar werd geroemd om zijn grote betrokkenheid, zijn niet aflatende inzet voor het welzijn van zijn pupillen. Vasthoudend, positief, soms onorthodox en bijna altijd met resultaat. En, zoals Moolenaar ook zelf zei: voortdurend vanuit de vraag naar wat het best is voor het kind.

  Symposium
  Voorafgaand aan de afscheidsreceptie was er een klein symposium: ‘Jeugdbeschermer door de tijd’. Door acteurs werden drie tijdsbeelden neergezet met steeds een gezinsvoogd en een pupil centraal. Op deze situatieschetsen werd gereageerd door Adri van Montfoort, Nine Kooiman (Tweede Kamerlid SP) en Marianne van de Laar (LCFJ). Helder werd dat de essentie van de jeugdbescherming in al die jaren overeind bleef: het is mensenwerk. Helder werd ook dat er zorgen zijn over de borging van kwaliteit na de overgang van jeugdzorg naar de gemeenten. Iets waar Bureau Jeugdzorg voortdurend over in gesprek is met betrokken partijen.

  Like

 2. Hierin is de corrupte kinderrechter te zien die Demi en Nirvana illegaal UHP plaatste, zij is totaal afgericht om te luisteren na de politie en jeugdbescherming. Natuurlijk ook bij de politie klachten commissie, doet uitspraken op andere locaties, INDERDAAD OOK BIJ ONS 23 SEPTEMBER 2009 IN DE CELLEN COMPLEX VAN DE RECHTBANK ALKMAAR IN EEN ILLEGAAL DOOR DE POLITIE GEREGELDE ZITTING om onze dochters te ontvoeren. Deze stuk vuil heeft zoveel pijn en ellende bezorgd aan onze lieve dochters, en dat weet deze corrupte hufter donders goed vandaar dat zij zei ik doe geen aangifte tegen Ben van den Brink. Ik hoop dat dit stuk vuil alle ziektes in de wereld oploopt voor de pijn die zij ons gezin heeft aangedaan, misselijke corrupte stuk vuil.

  De 23ste keer op keer belangrijke dag voor SATANISCH PEDO NETWERK, dan kunnen ze meer, bekijk de UHP van Demi en Nirvana 23 ste September, belangrijke occult gebeuren HERFST EQUINOX.
  De datum onder dit filmpje ook de 23ste, bekijk volgende door mij geplaatste reactie ook weer de 23ste, Rene Ha**** de vieze jeugdbeschermer die Demi en Nirvana ontvoerde, DAM TOT DAM LOOP [19 BJZNH LOPERS] OP DE 23 STE WEER

  Like

 3. @ denker, de redactie had het artikel 2x geplaatst en de verdwenen reacties stonden er dus ook bij dus bij deze worden ze hieronder geplaatst:

  porridge69@hotmail.com

  Geplaatst op 4 april 2013 at 9:37 pm
  Ook hier (nadat ik de read more klikte)

  Not Found

  Apologies, but the page you requested could not be found. Perhaps searching will help.

  Search for:

  Op 4 apr 2013, om 18:13 heeft Steven Brown: I have seen another world. Sometimes I think it was just my imagination. het volgende geschreven:

  gerrit gerrits
  stevenbrownsblog x

  Geplaatst op 4 april 2013 at 6:51 pm
  daarom mensen laten we eens er eens een denktank oplos laten hoe we dat schorem kunnen verslaankansloos zijn we niet kijk maar wat de hackers doen op dit moment bij de banken
  daarom denktankje zonder spottie want die wil daar niets van weten mail maar dan bespreken we wel het een en ander baat het niet dan schaad het ook niet ggdermerovingen@hotmail.com
  gr gerrit gerrits alphen aan de rijn

  ben van den brink

  Geplaatst op 4 april 2013 at 6:19 pm
  Peter Stuk Onrein de Vries ,hij heeft al jaren een hot lijn met justitie pedo netwerk in wiens opdracht hij werkt ,veel pedo euro s in MEET KATE in Ghana gestoken ,dit is de kindertehuis van zijn dochter .De vraag is heeft Peter ook een gegeven kindje gekregen jaren geleden [een raads of politie kindje] illegaal uit het buitenland gehaald en als eigen kind met ritueel misbruik groot gebracht .DNA van zijn kinderen zou veel duidelijk maken lijkt mij ,Steve Brown zit jarenlang goed inzake deze bastaard hij heeft meerdere gezichten en heeft jarenlang de boel voor de gek gehouden .Over een maand is het over en uit met vieze Peter ,er duikt hier en daar het een en ander over hem op ,ook ben ik op de hoogte van iets met hem op het vliegveld van Accra in Ghana ,daarnaast ligt het Holiday Inn volgens mij !!!

  gerrit gerrits
  stevenbrownsblog x

  Geplaatst op 4 april 2013 at 5:58 pm
  wat gvd hoe kan het dat dit land bestuurd wordt door pedofielen en ander soort kanker gezwellen
  die kloten geert wilders moeten ze ook naar de hel sturen doet ook niets voor het volk
  kjeb ook een mailtje gestuurd naar de direktrice van dat asielcentrum in kollum over uitleg
  met het verzoek om op deze site even te reageren

  denker

  Geplaatst op 4 april 2013 at 5:02 pm
  bent benieuwt naar de boek over de ontvoering van Gerit Jan Hein
  wat ook raar is in die zaak
  dat de dader een hele rare TBS procedure heeft gelopen

  Wat voor een geheimen heeft die boek
  wat zijn de rol daarin van de media

  de ontsnapings poging van de media geile
  dader Ferdi E
  en de zogenaamde toenvallige introductie
  van de jeugd bende in den haag
  van de media
  de heilicopter werd ontvoerd door leider jeugd bende
  om Ferdi E te bevrijden

  Ja die nieuws werd toen niet via Ferdie E
  aan de toen rijzende Peter R de Vries geven
  maar aan Elsvier

  Peter R de vries kreeg de stro man
  als troost prijs

  die hem een moord bekende die in de vod blad
  kwam van peter r de vries

  waarom is hilversum met willem holeerder in leven
  wel met een film gekomen
  en van hun maat Ferdi E niet
  terwijl die dood is

  tja steve
  voor mij is uw verhaal over de media maffia geloof waardig

  lidy
  ldbe.wordpress.com x

  Geplaatst op 4 april 2013 at 5:00 pm
  Noteer mij maar vast voor een exemplaar. Dat boek wil ik graag lezen, Steve

  Like

 4. In Italië proberen journalisten over de maffia te schrijven en worden ze bedreigd of vermoord. Andere hebben nauwere banden. Die werken voor grotere titels. DIt is niet typisch Nederlands. Dat wordt ook nogal snel beweerd.

  Like

 5. WATCH THIS over
  Joran VS Peter R de Vries, Beth Holloway, FBI, en de Wereld

  Joran VS Peter R de Vries, Beth Holloway the Movie

  Schokkend… He didnt care ???

  Like

 6. Het verlangen is groot naar dit boek, aanrader, direct laten vertalen in het engels, zodat Amerika ook eens een duidelijker beeld krijgt van PETER AIR, zwaar irritant dat die man er steeds mee weg komt en vingerwijzend anderen beschuldigd,moet nodig eens onderuit gehaald worden.

  Like

 7. Geachte heer,
  Die zaak rondom Joran van der Sloot stinkt. Ik vind het heel goed dat u die riooljournalistiek, o.a. van de heer P.R. de Vries aan de kaak stelt.
  Ik ben heel erg bang dat Joran van der Sloot en vele anderen geen eerlijk proces krijgen. Als ik naar de beelden van Joran van der Sloot kijk en hoe hij behandeld wordt dan lijkt het wel of ik in de Middeleeuwen ben beland.
  Vriendelijke groeten,
  Astrid van Deenen

  Like

 8. Hey steve…
  Super !!!! maar dacht dat er ook een dvd van uitkwam??? Nou heb ik een vraagje. Dat verhaal met die Joran, hoe zie jij dat??? Ik bedoel de gehele Nathalie zaak stinkt, geen lijkt,vage familie Hollaway, contacten met Bush, ze wou weg bij der ouders ect ,vader Joran zou rechter worden heb je ook veel smet. En dan natuurlijk Peter …..
  Dan die vage auto opnames….met Peter en zijn criminele getuigen….
  Dan er tussen door zou Joran even pooier spelen???in taailand??? Jij komt uit de onderwereld maar is het niet dat als je als puber in zn wereldje komt dat de concurrent je zo neer slaat???
  En dan nu dat meisje, vage video met geen Joran met koffie, meisje lijkt weg te kijken van de camera…meisje wordt na een dag al begraven na een snelle autopsie???.vader van meisje is een zware crimineel en rechter hand van de tiran uit 1993 in Peru…. Eerste met een racet vermoord dan nek gebroken ,..FBI wel geld ge geven nu weer niet…geen officiële verklaringen …moeder van Nathalie zou geld hebben aangeboden aan Joran om het lijk aan te wijzen van Nathalie??? Welke gek doet dat nou weer….
  Kort samen gevat het stinkt…hart en dan die kut peter die nog een award krijgt ook en zn rot kop nog meer op TV krijgt….
  Weet jij hier meer over ..
  In ieder geval top werk
  Groeten Ivo
  ovi_p_m@hotmail.com

  Like

 9. Ik kijk zeer uit naar dit boek, want helaas nemen te veel mensen alles wat hij en zijn SBS rovers met montage en suggetie brengen als echte feiten. Gelukkig zijn er nog wel een hoop mensen die nog wel na denken en kijken naar de pure feiten.
  Al een datum bekend wanneer we dit boek in de winkel kunnen vinden, of op de release party 😉

  Like

 10. steve die peter r de leugenaar is een echte stink lul. toen ze gabber cor van h om viel.stond te preken bij zijn graf. nu blijkt dat ie met jessie r aan tafel zat in het gooi en de neus er ook bij en peter la s zondag zag ik niets over jessie in belgie.heet dat race kak?

  Like

  • Het gooi? Mbt deze sektor is verhaal van mensen via het uitgaan lokken dronken voeren en uiteindelijk op locaties te doen belanden waar kinderen misbruikt worden ter afpersing van weer het volgende netwerklid in wording.

   Dan bedenk ik dat peter r de vries de vermelding heeft zelf kinderen te hebben misbruikt en dezen uit zelfde leveranciershoek betrok als joris demmink deed en dan zijn kinder tehuis in Ghana er nog bij. Wie leverde bij voorbeeld de Mauro´s? Zijn opdringerige intrusieve bemoeienis met diverse spraakmakende zaken die hem zelf onmiddelijk ook nog meer besproken maakten en dan zijn relatiekringen nog er bij bekeken de jaren door….

   Zou die dan ook pauw en witteman en dwdd mathijs van nieuwkerk wel eens het gooi in gelokt hebben. Zet de vries mischien afpersnetwerken op dat deze zo overal open deuren heeft? Behoord deze tot de pedofielennetwerken? Tot justitie dat zelf een pedofielennetwerk is en leden tot in de hoge raad heeft die bordeeleigenaren zijn en zij allen de jaarlijkse schoolreisjes en peuterschooltjes afstroopten?

   Like

   • ” Zet de vries mischien afpersnetwerken op dat deze zo overal open deuren heeft? Behoord deze tot de pedofielennetwerken?”

    Zou zomaar heel goed kunnen..vandaar zijn eeuwige “verborgen” camera….?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.