Elitaire Misdaad

Heeft u enig idee in welk land de leden van de SER wonen?

Ja, dat hebben wij: het land der Elite-Billboard-Gangsters. 

Alexander Rinooy Kan Wiebe Draijer

(door:Dr. Doom en bewerkt door de waarheidscommissie)

Amsterdam-Noir-Vorige week kwam de Sociaal Economische Raad (SER) met een analyse van de ‘knelpunten’ van de Nederlandse economie. Het heeft even geduurd maar dan heb je ook niks. Je krijgt zomaar de indruk dat de leden jaren ergens anders waren.

De SER werd in 1950 opgericht, midden in de wederopbouw en daarin zou je zeker een parallel met vandaag kunnen zien. Er valt heel wat weder op te bouwen. De doelstelling destijds: De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert de Nederlandse regering en het Nederlandse parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaaleconomisch beleid. Ook voert de SER bestuurlijke en toezichthoudende taken uit, waaronder het toezicht op product- en bedrijfschappen. In de SER werken ondernemers, werknemers en onafhankelijke kroonleden samen.

De drie doelstellingen van de SER zijn:
▪   een evenwichtige economische groei, passend binnen het streven naar duurzame ontwikkeling;
▪   een zo groot mogelijke arbeidsparticipatie;
▪   een redelijke inkomensverdeling.

Super Rat in pak Alexander Rinnooy Kan vindt zichzelf geen Mega -Graaier.
Op deze plek heb ik eerder geschreven over de afnemende relevantie van de SER onder de vorige Bestuurs-Gangster-voorzitter, in mijn ogen de man zonder eerlijke en intelligentie eigenschappen Alexander Rinnooy Kan. Een man die al tijden in het land der Elite-Gangster Billboard verkeert en zelf niet beseft wat voor een klassiek Rat in pak hij is.

Met de komst van een nieuwe voorzitter, Wiebe Draijer, waren de verwachtingen hoog gespannen. Een Super-VVD-Loek-Hermans-man met naast zijn  Bla, bla functie bij de Ster nog 19 andere banen. Werkloosheid? Niet in de Graai en roof maar raak wereld van “Superman Wiebe” Super-banen-man Wiebe een oplichter? Ja, geen enkel mens kan 19 banen tegerlijk goed en naar behoren doen. En derhalve staat Wiebe nu naast zijn voorganger Alexander Rinnooy Kan in het land der Elite-Gangster Billboard.

Zou de SER eindelijk weer doen waar ze voor is bedoeld: spraakmakend, gedurfd en richtinggevend worden? Nou, op basis van de ‘analyse’ van afgelopen week moeten we het ergste vrezen. Het heeft een hoog ‘de Paus is katholiek en Messi is een goede voetballer’-gehalte. De SER is het er –  jaren na het uitbreken van de kredietcrisis – over eens geworden dat ons land het slachtoffer is van een ‘unieke cocktail’ van problemen op de woningmarkt, de pensioenfondsen en de banken. Ik moet zeggen: ik heb het even kunnen verwerken en het is een eyeopener. Hier kunnen we iets mee.

Voorzitter Draijer zegt in een interview met Het Financieele Dagblad dat het allemaal eigenlijk onbegrijpelijk is. Want de Nederlandse economie is ‘fundamenteel toch echt sterk’. Daar heb je wat aan als het zo langzamerhand tot de onderste regionen behoort in Europa. Ook pleit de SER voor ‘een versterking van de anticyclische instituties die tijdig op de rem kunnen trappen teneinde verhitting of nieuwe roof de massa zeepbellen te voorkomen’.

Maar Wiebe Draaijer heeft misschien toch gelijk als hij zegt dat het ‘onbegrijpelijk’ is. Want hadden we daar de SER niet voor bedoeld? Als anticyclische institutie? Een vooruitkijkend orgaan, weidse vergezichten? Wie heeft de SER al die jaren tegen gehouden? Waar waren de tijdige adviezen en analyses van de SER? Jaren later in een ‘analyse’ vastleggen wat we allemaal al lang weten, daar heb je geen SER voor nodig.

Noot: Super banen-man Wiebe Draijer
Wiebe Draijer is geboren in 1965. Hij studeerde werktuigbouwkunde in Delft. In 1992 haalde hij zijn MBA aan de Insead Business School. Vanaf 1984 werkte hij als freelance en sociaal-economisch journalist bij onder meer NRC Handelsblad. Van 1990 tot 2003 was hij consultant bij adviesbureau McKinsey. In 2004 werd hij managing partner Netherlands en in 2006 manager partner Benelux bij deze organisatie. 

Draijer was lid van het Innovatieplatform van overheid en deskundigen, dat innovatie en ondernemerschap in Nederland wilde stimuleren. 
Hij is ook mede-initiatiefnemer van het onlinediscussie- en actieplatform De Nationale Dialoog, dat van start ging onder de naam 21minuten.nl. 

Per 1 september 2012 is Wiebe Draijer benoemd tot kroonlid en voorzitter van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad. 
Wiebe Draijer is getrouwd en heeft vier kinderen.

Lid van SER-commissie

▪   Bestuurskamer (BK)

▪   Commissie Sociaal-Economische Aangelegenheden (SEA)

▪   Commissie Europa (EU)

▪   Commissie Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)

▪   Ad hoc Commissie Ontwikkelingssamenwerking (COS)

▪   Ad hoc Commissie Energie en Economie (EE)

▪   Commissie Arbeidsmarkt en Onderwijsvraagstukken (AMV)

Nevenfuncties
 • Voorzitter KIA-coalitie
 • Voorzitter Maatschappelijke Raad van de Raad voor Voortgezet Onderwijs (VO-raad)
 • Voorzitter Avond van de Wetenschap & Maatschappij
 • Bestuurslid Stichting Toekomstbeeld der Techniek
 • Lid Raad van Toezicht Kröller-Müller Museum
 • Lid Raad van Advies Champs on Stage (reduceren schooluitval vmbo-leerlingen)
 • Lid Raad van Toezicht Talent naar de Top
 • Lid Raad van Advies World Press Photo
 • Lid Advisory Council International Investment Agency
Lid Raad van Advies mr. Hans van Mierlo Stichting

11 antwoorden »

 1. Ter Informatie

  Had al tegen nieuwsbreker Gewaarschuwd. Hij heeft alle symptomen van een contraspin een cybertrol stijl francis capelle. http://barracudnls.blogspot.nl/

  We worden door deze verraders ook klein gehouden. Ook die hele vaatstrazaak is door wim dankbaar toen op klokkenluideronline binnen gebracht en Alle Andere Onderwerpen er mee >>> wég gedrukt. Zo zijn er meer en heel annas lijkt ook de jfk of wtc route te gaan. Eindeloos gezemel om die komma….

  Justitie heeft ook een grote rol aan deze zaken door hun zwijgzaamheid en geslotenheid alles rekken en traineren en dood laten bloeden met diverse vaste zaken en zo Allen er óp hypnotiseren en Al het andere doen vergeten.

  Tegelijk is het op alle Fronten absolute stilte om Zaken als die Ik Aangaf om de megaroof en plunderingen door de bankiers. Ook door die wetgevers dat justitie en hun media.

  Daar boven op Zag Ik gisteravond weer eens een contraspin op TV over de banken en daar in werden de Slachtoffers de beroofden de geplunderden de Burgers Dus zachtjes dé schuld tussen neus en lippen aan gewreven met pseudo geleerdheid ….dat doen ze steeds alle Schuld op de Slachtoffers terugwerken en Ze nog laten betalen ook wat die banken met de Gevolgen van hun berovingen en plunder Ons ook onderschuiven.

  Heel de finance bankenwereld en hun mede uitvreters in overheden wetgeving politiek en media houden gezamelijk alle Onderwerpen klein en op de Bevolking in de Bevolking terug gespeeld al moeten ze er een moord voor plegen een Stad opblazen een oorlog een reccesie of war on terror om beginnen wat ze ook deden als afleidingen wát…als Men zich dat nog herinnert…die maandenlange politiekmediale zeur en zeikpartijen over de euro ook waren.

  En We worden dus op allerlei manieren aangevallen onder uit gehaald gesaboteerd benaderd en bedrogen door de huurlingen van die mafiabende die inderdaad een hele kudde justitie gefinancieerde anti Klokkenluiderblogs en anti misbruikbestrijdings en fake blogs en verenigingen hebben als ook al die onderzoekscommisies allen vol daders zaten en zitten die eigen metier willen afschermen en enkel wat kliekjes onder de christenen of Bevolking willen ophangen als afleiding.

  Waar heel die Wereldwijde vaticaanhetse eind 2009 begon drie maanden nadat er Wereldwijd Aangifte en Waarschuwing Was Gedaan om wat die banksters en adel op massiefste schaal met schoolkinderen deden en ook alleen maar een spin een afleiding is voor deze misdrijven via schooltjes en collectieve voorzieningen!

  Ook hofnarzaak wordt luguber stil gehouden terwijl een verward zwembadleraartje een sietze maandenlang op alle voorpaginas staan en burgemeesters er hysterisch omheen draaien gillen en facaden trekken om at ze zelf deden!

  Ook deze nieuwsbreker heeft trouwens al vaker vermeldt dat Kat hem de dood wenste. In Gedachte wat die saboteert dwarsboomt en poogt te vernielen Sluit Ik Me Wel Bij Die Wens Aan! Kan Me voorstellen dat áls Kat dat gezegd Heeft het een verder Waarschuwingsteken tegen nieuwsbreker Mag Genoemd Worden!

  Like

 2. @ Kameraad nieuwsbreker : “Economische Derde Wereldoorlog”.

  Waar twee honden vechten om een been gaat derde er mee heen.

  De media wordt m.i. totaal beheerst door de corporate crime met een doel de massa hersendood te houden met o.a. valse sentimentele pulp als ik ‘hou van Holland’ en “(VVD)- Glitter Kippen Geert” (https://stevenbrownsblog.wordpress.com/?s=glitter+kip+Geer ) en wat de Volks-misdaad ( verzet?) betreft wordt de afleiding verzorgt door Types als Peter R. de Vries met zijn Volkse sensatie misdaad shows.
  Nu is het een bekend verschijnsel dat idealisten elkaar dood vechten om een komma.
  Dat was al tijdens Franse revolutie, de Russische revolutie, Opstand tegen de Weimar republiek en de Spaanse burger oorlog, etc. al zo en het wordt tijd dat het eens veranderd
  Economische derde Wereldoorlog.
  Wat kennelijk nog niemand zich realiseert is dat wij sinds 1980 in een Derde Wereldoorlog zitten, die uit gevochten wordt door Generaals in het pak (politici , Bankiers, CEO van Multinational ) met wapens als de wet, pulp-media en farmaceutische drugs etc.
  We verkeren al sinds 1980 ( privatisering) in een economische oorlog met als slachtoffers de Onrendabele.
  (http://omroep.vara.nl/De-Onrendabelen.5701.0.html )
  De ruzies tussen blogs
  De enige die daar voordeel bij hebben zijn de Ultra- rijken Elite-gangsters en die doen het behoorlijk goed, want ze bezitten inmiddels 98 % van alles.
  De invloed van blogs zijn zeer marginaal en die zouden mij inziens niet elkaar moeten bestrijden, maar ondanks bepaalde meningsverschillen gezamenlijk optrekken en elkaar respecteren.

  Like

  • Ondanks het feit dat ik hier wel eens een punthoofd krijg van sommige reacties, mag ik hier toch graag komen, Steven. Ik vind je onvermoeibaar in je, strijd wil ik het niet noemen, zoektocht naar gerechtigheid. Je hebt een groot hart, daar passen vele mensen in, laat dat gezegd zijn.

   Like

 3. SER ? Hebben we niet genoeg aan een goed functionerend ministerie van economische zaken ?
  SER toezicht op bedrijfs- en productschappen; ruikt naar corporatisme. Dus fascisme ?

  Like

 4. In die cluppies, allemaal witteboordcriminelen. Als ik aangifte doe van inbraak, diefstal, heeft politie geen tijd, hebben ze dat wel na overal geklaagd te hebben, dan nemen ze niets in behandeling, want er is geen strafbaar feit gepleegd. Zo corrupt is NL.

  Like

 5. Economie = science of scar-city

  Universiteiten doceren met de studie economie een funda-mentalistisch geloofssysteem voor cijferfetisjisten.
  Bij aanvang van studie g(el)d de gouden regel dat studenten reeds in verre staat van coma moeten verkeren om toegelaten te worden tot de faculteit economie.
  Na ontvangst de universitaire Bul (bullshit) worden ze met open armen ontvangen door de economische mafia en kunnen ze aan de slag op de afdeling: “manage-ment van list en bedrog”.

  Like

 6. ben aan het zoeken naar de rode draad die alle smeerpijpen en landveraders en pedofiele kinder
  moordenaars met elkaar gemeen hebben/ macht?? of zou dit dat de manier zijn waarop hoogopgeleiden hun innerlijke drang om crimineel te zijn ten uitvoer brengen of of misschien de angst om nergens bij te horen kippen geiten kontjeneukers kinderverkrachters dan moet er toch een iets niet goed zitten daar boven in die hersen had je bij de nazi es ook ???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.