Elitaire Misdaad

Corrupte Ministers pas grootverdieners na vertrek uit politiek, mits niet op de verkeerde tenen getrapt.

 Corrupte Ministers regeren met een oog op hun ‘Toekomst-portemonnee’.

 ( van onze op vakantie Tweede Kamer Kroeg redactie)

Amsterdam-Noir- Nederlandse ministers hebben een aanzienlijk lager salaris dan hun buitenlandse collega’s, maar compenseren dat vaak met goedbetaalde Farce–Show-functies als ze de politiek hebben verlaten.  Het gaat de bedrijven dan voornamelijk om hun netwerk in de Haag, die de bedrijven dan denken ten gelde te kunnen maken met subsidies en belasting ontduiking, etc.. Het is eigenlijk een vorm van gelegitimeerde corruptie.  Ook maken alle partijen zich daar aan schuldig zeg maar van Links, Christelijk, tot Rechts, alleen de SP en de PvdD niet. Zo ziet men maar weer na de Politiek is er geen tegenstelling meer en is iedere Minister gewoon zeg maar te koop.

Dat concludeert professor Roel Bekker van de Universiteit Leiden, schrijft het AD.
Bekker onderzocht de loopbanen van alle (corrupte) Ministers sinds het kabinet Lubbers I (1982). 28 procent verdiende binnen 2 jaar na vertrek uit de politiek aanzienlijk meer en 90 procent staat op het’ Elite-Gangster Bilboard’ of hoort daar zonder meer thuis. 46 procent streek tegen die tijd nog ongeveer hetzelfde loon op, al maakte 9 procent van die groep iets later alsnog een enorme salarisspurt. Slechts een enkeling ging erop achteruit, maar die waren dan meestal betrapt in een sexhuis of met een Schandknaap op kosten van de belastingbetaler.

’Deze uitkomsten verklaren mede waarom Ministers niet zo’n zwaar punt van hun beloning maken en hun baan als Minister’, schrijft Bekker in vakblad Openbaar Bestuur. ‘Ze weten dat het na hun ministerschap allemaal wel goed komt.’

Ministerssalarissen zijn al jaren gelijk. Adviezen om de beloning te verhogen, worden keer op keer weggestemd. Het ligt politiek te gevoelig om in tijden van bezuinigingen de salarissen te verhogen.

 Corrupte Ministers die na hun ambtstermijnen aanzienlijk meer zijn gaan verdienen zijn oud-premier Jan Peter Balkenende ( CDA, 400.000 euro per jaar voor vier dagen in de week bij Ernst & Young), en oud-minister van Financiën Gerrit Zalm (VVD,972.000 euro bij ABN Amro). Oud Minsister Wouter Bos (€497.000,  partner bij KPMG )

4 antwoorden »

 1. Zakken vullen op grote schaal dat is het motto anno 2013 .
  Als jij mij gelijk geeft geef ik jou ook gelijk.
  Als jij mij rugdekking geeft geef ik die jou ook.
  Als jij mijn zak vult vul ik die van jou .
  Als jij niets ziet heb ik ook niets gezien.
  Als jij niets mij zegt zal ik ook niets over jou zeggen.
  Als jij voor mij kiest zal ik ook voor jou kiezen.
  Als jij om mij lacht zal ik ook om jou lachen.
  En zo kun je nog wel een tijdje doorgaan.
  Eigenlijk is het te gek voor woorden maar wat ik persoonlijk het ergste vind dat men zegt
  ACH JA MAAR WAT KUNNEN WE ER AAN DOEN,NIETS TOCH?
  Bah

  Vriendelijke groet
  Johnny Okkersen
  (Uit Hoensbroek )

  Like

 2. Dit werd reeds naar buiten gebracht met de uitgave van het boek ‘Atlas van de Macht’, (1998) met een voorwoord van J. Marijnissen. Daarin wordt duidelijk uitgelegd wie er het in de Nederland N.V. werleijk voor het zeggen heeft.
  Politiek is slechts een centrum voor het opbouwen en in stand houden van de netwerken van de Macht.

  Atlas van de macht
  Update 2000

  Nico Schouten, Karel Glastra van Loon, Tiny Kox, Paul de Ridder

  Met voorwoord van Jan Marijnissen, fractievoorzitter van de Socialistische Partij in de Tweede Kamer.

  Vraag aan een Nederlandse minister of hij macht heeft en hij zal ontkennend antwoorden. Stel dezelfde vraag aan een willekeurige topondernemer, en ook hij zal ontkennen. Heeft het volk dan de macht, zoals het woord “democratie” suggereert? Vraag het aan mensen in de Betuwe, en zij zullen in lachen uitbarsten – als zij macht hadden was de Betuwelijn er nooit gekomen. Zo het volk al macht heeft, dan toch in zeer beperkte mate.
  De vraag die in De atlas van de macht centraal staat is deze: wie zijn de mannen (en de enkele vrouw) die in de Nederlandse economie de lakens uitdelen? De auteur heeft in zijn zoektocht naar het antwoord tal van namen boven tafel gekregen van mensen die, vaak in betrekkelijke anonimiteit, een grote hoeveelheid macht kunnen uitoefenen. Een netwerk van financiële en personele participaties werd blootgelegd en is weergegeven in een schat aan grafisch materiaal. In één oogopslag krijgt de lezer inzicht in een bonte verzameling netwerkers, topbestuurders en lobbyspecialisten.

  De atlas is het resultaat van een studie naar de machtsconcentratie in het Nederlandse bedrijfsleven. Behalve een top-100 van machtigste ondernemers en een top-50 van machtigste bedrijven bevat het boek ook een groot aantal kaarten van de onderlinge netwerken, biografieën, bedrijfsprofielen, en achtergrondinformatie over invloedrijke organisaties in het bedrijfsleven. Daarmee is het een onmisbaar naslagwerk geworden voor journalisten, studenten, kranten- en tijdschriftenlezers, mensen die geïnteresseerd zijn in maatschappijvraagstukken, politiek of economie, etcetera. Zowel de leek als de professional zal met deze atlas zijn voordeel kunnen doen.
  Daarbij komt nog dat de atlas een lust voor het oog is geworden. Het boek is uitgevoerd in fullcolour, is rijkelijk geïllustreerd, en op heus atlasformaat.

  Drs. Nico Schouten (1945), socioloog, is als medewerker verbonden aan het Wetenschappelijk Bureau van de Socialistische Partij in Rotterdam.

  Karel Glastra van Loon (1962 – 2005) was schrijver en free lance journalist. Zijn roman ‘De Passievrucht’ won de AKO-literatuurprijs en de Generale Bank Literatuurprijs 1999.

  In samenwerking met Ketchup Press
  ISBN 978 90 6728 087 7
  UITVERKOCHT

  Nog enkele exemplaren:
  ATLAS VAN DE MACHT – UPDATE 2000

  Nico Schouten, Karel Glastra van Loon

  In dit supplement wordt een actueel overzicht van de machtigen van dit land gepresenteerd. Met een Top 10 van de allermachtigsten, een Top 5 van de machtige bedrijven. Met analyses naar aanleiding van verschuivingen in de lijst. Nieuwe biografiën en nieuwe bedrijfsprofielen.

  In samenwerking met Ketchup Press
  ISBN 978 90 6728 108 9
  NUGI 689
  Softcover, 48 pagina’s
  EUR 9,10

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.