Elitaire Misdaad

Waar is de LUL van Diederik Samsom.

Johnny de Mol

We zijn een soort Griekenland aan de Noordzee, de ‘Bestuurs-Gangster-loser’ van de eurozone’.

“Waar is de LUL van Samsom”. De PvdA  Partijleider Diederik –“Geile”-Samsom is wellicht het voorbeeld van het morele verval van Politiek-Nederland.

‘Ratten in pak’ verlaten het zinkende schip” Banana-Fraude-Nederland”. 

( door René Cuperus  en bewerkt door de waarheid-commissie)

Amsterdam-Noir- Er is de afgelopen periode iets grondig misgegaan met de politiek-economische aansturing van Nederland door de Heersende Klasse. ‘Hoe heeft het zover kunnen komen?’ Neem vast een kijkje op het ‘Elite-Gangster Billboard’ voor de gezichten van oorzaak.
Er is sprake van falend economisch crimineel management, gecombineerd met een totaal geflopt zakkenvullers  management  met Pulp-Media-Maffia verwachtingen in de trant van “Waar is de LUL van de Mol.Waar is de LUL van Samsom”.
We hebben zo het slechtste van twee werelden, zo niet van alle werelden inclusief de Maan. Wel hervormingsangst, maar geen hervormingen
en de belangrijkste oorzaak geen Rule of `Law meer. De Rule of Law is vervangen door de Privatisering van de ‘Ratten in pak.’

De Rule of The Dutch Rats in Suits. (  Snakes in Suits: When Psychopaths Go to Work’)
De bekendmaking vorige week dat Nederland de loser van de Noordelijke eurozone is, Gekke Henkie van het elitegenootschap der Triple A’s, zou wel eens een blessing in disguise kunnen zijn. Een als nadeel vermomd voordeel.Nederland kan zo’n alarmschok goed gebruiken. ‘We’ doen het gewoon slecht, en dat is nu internationaal keihard aangetoond. Het ‘we’ dient hier wel een nadere invulling, want de Ultra-Rijken, Elite-Gangsters doen het uitstekend in “Banana-Fraude–Nederland” en hebben geen centje last van de ‘Jan met de Pet crisis’ en de mensenrechten.

De hele eurozone veert op door economisch herstel, maar aan ‘ons’ land gaat die voorbij. Nederland blijkt één van de slecht presterende jongetjes uit de Europa-klas. Een soort corrupt Griekenland aan de Noordzee (nou ja, een soort Ierland Congo dan). Dat druist totaal in tegen ons tevreden zelfbeeld: dat van een land dat het allemaal redelijk op orde heeft, vergeleken met de rest van Europa. Mooi niet dus.
 En als ons land ergens slecht tegen kan, dan is het tegen internationaal reputatieverlies. We doen het qua economische groei nota bene slechter dan het onhervormbare Frankrijk of het aan lager wal geraakte Portugal. Ook de mensenrechten met de VVD ‘Hel van Fred Teeven’ zijn door de Internationale Toilet van fatsoen gegaan.
Die schokkende gewaarwording zou wel eens beslissend kunnen zijn om het over een andere boeg te gooien.

Een Opstand.
Om er alles aan te doen weer vooraan in het Europese peloton terecht te komen en dat de Rule of Law weer gaat gelden in Nederland.
Internationale slecht-weer-boodschap
voor “Banana-Fraude-Nederland.”
Nederland had het nodig wakker geschopt te worden door een internationale slecht-weer-boodschap. Er is de afgelopen periode iets grondig misgegaan met de politiek-economische aansturing  en de mensenrechten in Nederland. Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe te verklaren dat juist de Nederlandse economie zo heeft kunnen ontsporen?
Dat is eigenlijk onbegrijpelijk voor een land dat altijd geprezen is om zijn degelijke, rationele politiek-economische besturingssysteem. Nederland beschikt – tamelijk uitzonderlijk – over een Centraal Planbureau  dat vroeger al te avontuurlijke corrupte politici in het gareel houdt en economische toekomstverkenningen verricht tot ver achter de komma en tegenwoordig ook op de Elite-Gangster Maan zit..Nederland was ooit het land van het poldermodel, waar in een Sociaal-Economische Raad belangen tussen werknemers en werkgevers worden uitgeruild ten dienste van het algemeen landsbelang en de mensenrechten werden geëerbiedigd. Verder is er een sadomasochistisch ministerie van Financiën, dat de uitgeef-departementen hardhandig onder de duim houdt (kuch), behalve als het gaat om de Foetsie-Miljarden projecten van de ‘Ratten in pak’
en daar wringt men nu juist de schoen voor een economisch herstel. Hoe kan zo’n rationeel-calvinistisch bestuurd land dan toch overrompeld worden door een Maffia-pensioencrisis, een Maffia- huizenbubbel, een Maffia-Zorgkosten-explosie, nieuwe massawerkloosheid, ineengestort consumentenvertrouwen, en wat al niet meer?

Wel neem eens een kijkje op het ‘Elite-Gangster Billboard’ en dat wordt het u wel duidelijk waar het mis is gegaan.

Billboard Elite- Gangsters 

Bijna-dijkdoorbraken
door Bestuurs-Gangster Corruptie.
Het doet me sterk denken aan die bijna-dijkdoorbraken van een jaar of tien geleden en dat geeft wel aan in welke simpele achterhaalde wereld René Cuperus zich bevindt. Toen in Limburg en in de Betuwe zo’n beetje de noodtoestand werd uitgeroepen, omdat de dijken op instorten stonden. Dijkdoorbraken in Nederland? Dat hadden we toch allemaal perfect geregeld na de Watersnoodramp? Hoezo zijn dijken in Nederland onveilig? Daar zijn de waterschappen en Rijkswaterstaat toch al sinds de Middeleeuwen mee bezig?

Nu blijkt de Nederlandse ‘Elite-Gangster-Economie’ niet opgewassen tegen het hoog water van de Elite-Gangster krediet- en eurocrisis. Het zogenaamd beste pensioenstelsel ter wereld raakt bij enige tegenwind totaal in het ongerede. Doet het ABP niet aan worst case-scenario’s? Als leek ga je je steeds meer afvragen: hoe goed en eerlijk worden we eigenlijk bestuurd? Waarom heeft niemand ons gewaarschuwd voor die Maffia huizenbubbel, sterker nog: waarom heeft men die niet voorkomen?
Nou, dat antwoord is vrij simpel, omdat men in “Banana-Fraude-Nederland” sinds de privatisering golf alleen nog bezig is om zijn zakken extreem crimineel te vullen en hoe dat maakt niet uit!

Balans is zoek door de alles aantastende Bestuurs-Gangster Corruptie.
Er is iets grondig mis met de choreografie van hervormingen in ons land en de Rule Of Law. De balans tussen politieke Elite-Democratie en technocratie en de ‘Rule of Law ‘is verstoord. Het ‘nationaal ballet’ van politici, burgers en experts en de Rule of Law is verkrampt en richtingloos en overgeleverd aan de ‘Oeps-Economie’ van gewetenloze, niets ontziende Bestuurders. Er is sprake van falend ‘Roof de arme scheel-economie’ met een crimineel management, gecombineerd met een totaal geflopt  gewetenloos extreem egoïstisch management van verwachtingen gevoed door de Plastic-fantasticik hou van Holland’ Ha, ha, ha-Media-Maffia.

We hebben zo het slechtste van twee, nee alle werelden. Wel hervormingsangst, maar geen hervormingen. Wel bezuinigingsdreiging, geen bezuinigingen en het roven en plunder door de ‘Ratten in pak’ gaat maar straffeloos door.

Wel lippendienst aan investeringen, geen grote gebaren en geen schoon schip maken met de corruptie die de Heersende Klasse tot miljardairs heeft gemaakt. Het toekomstvertrouwen van de gewone mensen is kapot gegrilld en geroofd, terwijl de pijnlijke ingrepen roof nog moeten komen. Er heerst daarom een rare stemming: oorverdovende stilte voor de bezuinigings roof de arme scheel storm en een luidruchtig lijden voor het lijden dat men vreest en een soort van ‘pulp-media- apathie’ van alle Miljarden-Fraudes door de Heersende Klasse.

Mediacratie van “Joop & John” heeft de massa murw gebeukt en hersendood gemaakt.
Wat gaat hier mis? Ligt het aan de instabiliteit van ons corrupte partijpolitiek stelsel, met partijen zonder vaste aanhang, en een permanente populistische clash tussen middenpartijen en flankpartijen? Komt het door de conformistische consensusdruk in Haagse corrupte beleidskringen, die elk alternatief denken murw beukt? Is het de dagelijkse lavastroom  van pulp media-maffia-incidenten met programma’s als “Waar is de LUL van de Mol”?  Of ligt het aan de huidige generatie  gewetenloze, corrupte politici die te weinig gepokt en gemazeld en eerlijk is om impopulair te durven zijn bij zijn ‘gabbers in crime’ de ‘Ratten in pak’ en ook maar mee graait en rooft tot de dijken zijn doorgebroken en de gewone eerlijke burger verzuipt ?

Wie het weet mag het zeggen.
Wel hervormingsangst, maar geen hervormingen en niet verder denken dan je neus lang is en anders zorgen dat je weg bent als de dijken doorbreken. De ‘Ratten in pak’ als Vestia ‘Godfather Erik Staal en ex- President- Commissaris Bankier-Gangster van SNS-Reaal Sjoerd van Keulen zijn u al voor gegaan en hebben Nederland verlaten met hun geroofde miljoenen in de echte wereld.

32 antwoorden »

 1. democratie , mooi en prachtig he ?

  dictatuur door de meerderheid die niet eens wat er zich echt afspeelt in hun eigen omgeving ,

  laat staan regionale en mondiale machtsverhoudingen die meer het beleid dicteren dan de illusie dat we een geisoleerde eiland zijn zoals wilders beweert en zijn verstandelijk aangetaste xenofobische tokkie-aanhang blind gelooft.

  want in die kijk op de wereld zijn zij nooit fout ( geweest) en is alles de schuld van de kleurlingen of krakers en hippies moslims, marokkanen etc.

  ze willen zich het liefst opsluiten in een veilige gevangenisstaat waar alles roomblank en perfect is.

  Like

 2. Dat Nederland na WO2 een groot gedeelte van zijn kolonies is kwijt geraakt is voornamelijk aan Amerika te wijten .Zij waren de motor achter de dekolonisatie voor eigen gewin ,en Nederland zoals altijd het schoothondje stemde na enig gemor in .Het heeft de toenmalige minister van buitenlandse zaken in ieder geval een baantje bij de VN verzorgd .Maar goed daar is niets aan te veranderen zelfs nu lopen wij aan de leiband van Amerika hoe fout dat ook vaak is .Er is hier alleen steeds meer een volg politiek je ziet het aan het volgzame gedrag om trend Brussel ,Duitsland en wederom Amerika .En aangezien wij hier met een aantal politieke partijen opgescheept zitten die juist die volgzaamheid voorstaan ,pro Europa pro Amerika .Wij kunnen het juist weer lezen wat die pret generaal van de VVD in Brussel van Baalen juist vertelde .In de aanloop op de komende Europese verkiezingen heeft hij al handjeklap gespeeld met VERHOFSTAD die Belg van de LIEBERALE fractie in het EUROPARLEMENT waar de liberale fractie van de VVD ook toe behoort .Want zo zegt deze idioot wij de VVD dus zijn net zo pro Europa als D66 daarin verschillen we niet .Nou zijn partij leider FLUTTE zegt hier iets anders nou liegt hij wel meer ,maar die brult juist minder Europa ja brult maar tekent wel alle papieren om trend het verkopen van onze vrijheid en de Nederlandse staat .Maar door de slib over de tong van deze groot lul in Brussel weten we in ieder geval hoe het er voor staat .Hoe dan ook men wil kost wat het kost in de EURO en EUROPA blijven nou bedankt alvast VVD ,we zouden er beter aan doen alle stembiljetten ongeldig te maken maar zelfs dan nog denk ik dat Brussel wint .Zeker als het aan de Leugenaars partij VVD licht .

  Like

 3. En jij bent vast een nationalist in hart en nieren met een goede overheidsbaan? Zo beginnen de oorlogen nou met dat racistische geklets, en is Nederland jouw land?
  Teveel risk/ stratego gespeeld misschien? En voed jij dan soms heel Nederland met 1 hand? En een hond die zijn baas bijt is trouwens een valse hond.

  Like

 4. @ denker: jij bent vast een van die, op onze sociale voorzieningen parasiterende moslims. Ik heb de pest aan lui, die wel profiteren van de voordelen van een westerse economie, maar tegelijkertijd de hand bijten die ze voedt. Honden die de baas bijten, worden meestal afgemaakt.
  Wilders is geen landverrader, dat kan ik van jou niet eens beweren, want ten eerste is het jouw land helemaal niet en ten tweede zou je als gast in ons land gewoon je grote bek moeten houden.
  De pest met jullie soort is, dat je nooit met andersdenkenden kunt omgaan. Zelfs niet als je van daarvan afhankelijk bent.
  Ik hoop, dat Nederland eindelijk eens wordt bevrijd van die linkse anti-eigen volk beweging, die nu nog door klootzakken als Kok, Bos en Samson wordt gedicteerd.

  Like

  • Auteur: Eric Krebbers

   ——————————————————————————–

   De Tweede Wereldoorlog sleepte ook de koloniën mee

   De Tweede Wereldoorlog wordt niet voor niets wereld-oorlog genoemd. Mannen en vrouwen van over de hele wereld werden in het conflict meegesleept. De rol van zwarte mannen en vrouwen wordt echter stelselmatig genegeerd. Een aantal speelfilms brengt daar nu enigszins verandering in.

   Marokkaanse militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog
   Door het opkomende nationalisme wordt er steeds vaker alleen naar Nederland gekeken als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Alsof Nederland een klein eilandje was dat los van alle wereldwijde ontwikkelingen in 1940 plots bezet werd en 5 jaar daarop weer de vrijheid herkreeg. Deze Nederlandse oogkleppen-visie op de geschiedenis vinden we in het groot terug in de hele westerse wereld. In vrijwel alle berichtgeving, films, boeken, onderzoeken en publieke discussies over de Tweede Wereldoorlog viert eurocentrisme hoogtij en wordt de deelname van de Derde Wereld aan het conflict vrijwel volledig genegeerd. De meeste Europeanen en Amerikanen denken bij de Tweede Wereldoorlog vooral aan westerse en Oost-Aziatische landschappen, soldaten en slachtoffers. En als er in een oorlogsfilm al iemand voorkomt met een niet-Europees uiterlijk, dan betreft het meestal een barman in de soldatenmess of een schoonmaker, zoals in de Britse comedy-serie “O moeder, wat is het heet”. Zelfs het algemeen geaccepteerde aanvangsjaar 1939 van de oorlog is eurocentrisch vastgesteld, want in 1935 viel Italië Ethiopië al binnen.

   Oorlogsmachine

   De werkelijkheid is dat er overal in de Derde Wereld gevochten is, en dat tientallen miljoenen bewoners van Azië, Afrika en Latijns-Amerika direct of indirect hebben deelgenomen aan de oorlog.(1) Mannen en vrouwen werden vaak gedwongen gerecruteerd als kanonnenvoer en lastdieren. Ze streden aan het front, sjouwden munitie, bouwden bunkers en groeven loopgraven. Aan de kant van de geallieerden vochten zo Arabieren, Indiërs, Maori’s, Noord-Amerikaanse Indianen, Laotianen, Cambodjanen, Afrikanen uit alle mogelijke landen, en ga zo maar door. De tegenstanders, de As-mogendheden, hadden eveneens Indiërs en Arabieren in dienst, maar ook legereenheden met bijvoorbeeld soldaten uit het zuiden van de Sovjet-Unie. Vrouwen werden daar bovenop door alle partijen massaal gedwongen seksuele diensten te leveren, bijvoorbeeld als “troostmeisjes”.

   Voor een deel ging de Tweede Wereldoorlog om het bezit van de koloniën in Azië en Afrika. Veel oorlogsgeweld vond dan ook daar plaats, en de plaatselijke bevolking werd daarbij vaak het hardst aangepakt, geminacht door beide partijen. Verder werden miljoenen arbeiders in de Derde Wereld uitgebuit en onderdrukt in onder meer mijnen en fabrieken om de grondstoffen voor de oorlogsmachines te leveren. De gebruikelijke koloniale wreedheid werd tot ongekende hoogte opgevoerd. Daarnaast werden de koloniën nog eens extra uitgeperst met speciale oorlogsbelastingen, waardoor de plaatselijke bevolking vaak met moeite wist te overleven.

   Inboorlingen

   Recent zijn er enkele films gemaakt die het eenzijdig witte beeld van de Tweede Wereldoorlog enigszins doorbreken. Mondjesmaat begint de racistische realiteit van die oorlog tot de mainstream publieke opinie door te dringen. In Frankrijk, de VS en Groot-Brittannië kwam schoorvoetend enige discussie op gang. In Frankrijk zorgde in 2006 de speelfilm “Indigènes” voor opschudding. Die film gaat over de belevenissen van drie Algerijnen die in 1943 bij het Franse leger gaan. Ze vechten in Italië en Zuid-Frankrijk, en belanden begin 1945 in de Elzas, waar uiteindelijk twee van de drie sneuvelen. Onderweg worden ze door de Franse bevolking steeds als bevrijders onthaald, maar verder worden ze voortdurend geconfronteerd met racisme en achterstelling ten opzichte van de witte soldaten. Ze krijgen slechter eten, mogen nooit op verlof en krijgen geen promotie. “Onze overgrootvaders bevrijdden Frankrijk. Onze grootvaders bouwden Frankrijk weer op. Onze vaders en moeders maakten Frankrijk schoon. Het wordt tijd dat onze generatie het hele verhaal vertelt”, zei hoofdrolspeler Jamel Debbouze, op voetballer Zinedine Zidane na de bekendste Fransman van Noord-Afrikaanse origine.

   “Indigènes” betekent “inboorlingen”. Zo werden de naar schatting 250 duizend Noord-Afrikaanse soldaten die in het Franse leger vochten officieel genoemd. Eind 1944 maakten ze bijna de helft uit van alle manschappen. In totaal kende het Franse leger toen 23 nationaliteiten. Veel Noord-Afrikanen gingen uit armoede in dienst, anderen werden gedwongen. Door samen met de Fransen te vechten voor de bevrijding van “het moederland” en voor “vrijheid, gelijkheid en broederschap” hoopten velen dat Algerije na de oorlog de onafhankelijkheid zou krijgen. Maar toen de overlevende “inboorlingen” na de oorlog thuis kwamen, bleek het Franse leger zojuist maar liefst 45 duizend Algerijnen te hebben omgebracht. Want toen begin mei 1945 bij het bevrijdingsfeest in Algiers ook Algerijnse vlaggen werden gehesen, had het Franse leger een bloedbad aangericht om iedere hoop op onafhankelijkheid direct de kop in te drukken. Na de oorlog ontvingen de veteranen uit de Derde Wereld pensioenen die 70 tot maar liefst 97 procent lager waren dan die van hun witte collega’s. In 1959 werden de pensioenen helemaal stopgezet. Na jarenlange strijd werden ze in 2002 weer hervat, en naar aanleiding van de film in 2006 gelijk getrokken met die van de andere soldaten, alleen niet met terugwerkende kracht. Maar 61 jaar na afloop van de oorlog waren de meesten natuurlijk al overleden.

   Verkrachting

   Naar aanleiding van de film kwamen er meer schandalige feiten naar boven, en werd het Europese racisme jegens de Noord-Afrikanen pas goed duidelijk. Na de val van Frankrijk in juni 1940 bleken de nazi’s 1.500 tot 3.000 Franse krijgsgevangenen uit de koloniën te hebben geëxecuteerd, terwijl hun witte collega’s allemaal afgevoerd waren naar gevangenkampen. Ook bleek dat de koloniale soldaten vaak voorop moesten in de strijd, waardoor ze een veel kleinere overlevingskans hadden. Maar op momenten met een grote symbolische waarde voor de media, werden de Noord-Afrikaanse troepen juist snel weer teruggetrokken. Zo mochten ze bijvoorbeeld Rome niet intrekken omdat niet het geen pas gaf als moslims de katholieke hoofdstad zouden bevrijden. Ze moesten wachten op witte Amerikaanse eenheden. De Franse legerleiding gaf tegen het einde van de oorlog ook opdracht tot operatie “Wit de Vrije Franse Strijdkrachten”. Zoveel mogelijk ervaren koloniale soldaten moesten snel vervangen worden door verse witte recruten. Die konden dan in de grote steden langs komen paraderen op bevrijdingsdag. De koloniale soldaten werden zo van hun witte collega’s geïsoleerd, in kampen gestopt en daarop direct huiswaarts gedeporteerd.

   De Noord-Afrikanen waren niet anders dan andere soldaten, en ze begingen ook hetzelfde soort wandaden. Toen de geallieerden in Italië maandenlang niet verder kwamen bij Monte Casino, werd de hulp ingeroepen van Marokkaanse bergtroepen. Die klommen langs schijnbaar onbegaanbare hellingen en wisten een doorbraak te forceren. Daarna hebben ze naar schatting zo’n 2.000 Italiaanse vrouwen verkracht. Deze zwarte bladzijde staat in Italië bekend als “Marocchinate”. Het inmiddels opgeheven weekblad Opinio kwam met deze schandalige gebeurtenissen op de proppen tijdens de discussie over de bijdrage van Marokkanen aan de bevrijding van Nederland.(2) De conservatieven willen liever dat we Marokkanen zien als verkrachters en criminelen. Zoals bekend wordt er in elke oorlog naar hartelust en ongestraft verkracht en gemoord, en dat moet inderdaad scherp bekritiseerd worden. Maar het is door en door racistisch om juist de verkrachtingen door deze groep eruit te pikken, en niets te schrijven over vergelijkbare wandaden door bijvoorbeeld westerse militairen.

   Vlaggestok

   In de VS kwam onlangs ook een felle discussie op gang over de bijdrage en behandeling van zwarte soldaten in de Tweede Wereldoorlog. In 2006 had regisseur Clint Eastwood twee films gemaakt over de strijd begin 1945 op het eiland Iwo Jima, waar de bekende foto gemaakt is van een groepje soldaten dat een Amerikaanse vlag plant op een bergtop. De ene film, “Letters from Iwo Jima”, baarde veel opzien omdat hij de oorlog laat zien uit het oogpunt van vroegere vijanden, de Japanners. De andere, “Flags of our fathers”, behandelt onder meer de lotgevallen van een militair van Indiaanse afkomst, iets dat overigens eerder al eens vertoond was in “Windtalkers” van 2002. “Flags of our fathers” gaat voornamelijk over het cynisme van de oorlogspropaganda-industrie, en kreeg daarom flink wat handen op elkaar van progressief Amerika. Maar zwarte veteranen reageerden boos. Er is namelijk in de hele film geen zwart gezicht te zien, terwijl er bij de gevechten op het kleine eiland ook 900 zwarte mariniers betrokken waren. De zwarte soldaat die destijds de vlaggestok had aangegeven, en die door Eastwood uit de geschiedenis is geschreven, meldde zich ook bij de media. In 1945 richtten de journalisten hun filmcamera’s ook al ergens anders heen als er een zwart gezicht in beeld dreigde te komen, herinnerde de veteraan zich. Anti-racisten hadden Eastwood voor hij begon te filmen al boeken gestuurd over de rol van de zwarte soldaten, maar hij negeerde die informatie simpelweg. Zelfs een paar zwarte figuranten bleken al teveel gevraagd.

   Scène uit de film “Miracle at St. Anna”
   “Er zijn veel zwarte Amerikanen die de oorlog overleefd hebben en die boos waren op Clint omdat er niet een van hen te zien was in zijn film. Dat was zijn versie van de geschiedenis: de zwarte soldaat bestond niet. Ik heb een andere versie”, zei de bekende zwarte regisseur Spike Lee, doelend op zijn eind 2008 te verschijnen film “Miracle at St. Anna” over de ervaringen van vier zwarte Amerikaanse soldaten in Italië. “Het was paradoxaal”, zei Lee. “De zwarte Amerikanen wilden vechten tegen het facisme in naam van de democratie. Maar tegelijkertijd waren ze zelf tweederangs burgers.” Lee’s film zal ongetwijfeld weer veel losmaken.

   Beestachtig

   Ook in Groot-Brittannië wordt tegenwoordig flink gediscussieerd over zwarte en koloniale soldaten, onder meer naar aanleiding van de documentaire “The forgotten volunteers” uit 1999. In totaal vochten er 11 miljoen soldaten onder de Britse vlag, waarvan er maar liefst 5 miljoen uit de koloniën kwamen, de helft daarvan uit India, Pakistan en Bangladesh. “Ik haat Indiërs, want het is een beestachtig volk met een beestachtige religie”, zei de Britse oorlogsleider Winston Churchill. Maar toen alle eigen Britse soldaten nodig waren om een mogelijke Duitse invasie tegen te houden, blokkeerden in Egypte honderdduizenden Indiase soldaten Hitlers opmars richting de olievelden van het Midden-Oosten. Hadden de nazi’s die slag gewonnen, dan was de oorlog mogelijk heel anders verlopen. Net als hun Franse collega’s hadden ook de Britse koloniale soldaten veel minder loon en slechtere omstandigheden. Voor hen was er na de oorlog zelfs helemaal geen pensioen, en wie gewond was geraakt kreeg eenmalig 10 pond. Tijdens de oorlog probeerde de Britse regering overigens steeds de komst van zwarte Amerikaanse soldaten naar Groot-Brittannië te voorkomen. Toen dat niet lukte, adviseerde de regering de bevolking om “niet te vriendschappelijk met hen om te gaan”.

   Vaderland

   Dat de veteranen in Frankrijk zolang zijn genegeerd, kwam ook doordat anti-koloniaal links niet veel van hen moest hebben. Veel van de Noord-Afrikaanse militairen hebben na de oorlog namelijk bijgetekend, en zijn tussen 1947 en 1953 in Vietnam ingezet tegen de onafhankelijksbeweging. Dat “Indigènes” het grote stilzwijgen in 2006 eindelijk wist te doorbreken, kwam doordat het in essentie een pro-Franse patriottische film is. Op één na geloven alle karakters in de film in de nationalistische ideologie van de Franse staat, namelijk dat iedereen voor “het moederland” in principe gelijk is, van welke herkomst men ook is. Het probleem zou slechts zijn dat de praktijk nog niet zover is. Met een anti-nationalistische boodschap had regisseur Rachid Bouchareb nooit voldoende geld bijeen kunnen schrapen voor zo’n dure film. Nu kreeg hij steun van links tot rechts, met uitzondering natuurlijk van extreem-rechts. Daar hangt men een racistisch nationalisme aan waarbij slechts plaats is voor witte Fransen.

   Overigens gaat het Nederlandse debat rond de Marokkaanse bevrijders ook slechts tussen twee typen nationalisten. De neo-liberale nationalisten willen “de allochtonen” via deze weg deelgenoot maken van het nationalistische project van de herdenking van de rechtvaardige oorlog voor God, Vaderland en de Koningin, een project dat “ons” allemaal bij elkaar moet brengen als brave hardwerkende burgers. De conservatieve nationalisten echter willen “de allochtonen” juist buitensluiten van dat project. Links zou de historische gebeurtenissen daarentegen moeten aangrijpen om te laten zien dat racisme toen – net als nu – hoogtij vierde en dat zwarten zowel door de geallieerden als de fascisten onderdrukt en uitgebuit werden. Met als conclusie dat het hoog tijd wordt om daar structureel eens iets aan te doen.

   Noten
   •1. Zie het overzichtswerk: “Unsere Opfer zählen nicht”, Rheinisches JournalistInnenbüro, 2005.
   •2. “Marocchinate”, Egbert Koops. In: Opinio 19, 9.5.2008.

   Terug

   Like

   • @ Denker,

    Dankjewel voor deze broodnodige geschiedenisles. Dit heb ik in nederland vanaf de lagere school tot aan het hoger onderwijs nooit te horen gekregen ondanks alle kransleggingen die we op school verplicht aan moesten meedoen. Ik had er altijd al moeite mee, omdat het over 1 groep ging en niet over andere groepen zoals zigeuners.

    we zijn door selection bias en vervorming van de realiteit in schoolboeken en oorlogsfilms-en documentaires blind gemaakt voor een essentieel deel van de geschiedenis.
    Jammer genoeg is het kolonialisme gestoeld op racisme nooit opgeouden , maar gemuteerd in een minder doorzichtige economische terrorisme naar de kolonien toe.

    Ook de politionele acties ( gewoon genocide ), in Indonesie met goedkeuring van het oh zo toffe koningshuis en de toenmalige nette politici komt nooit aan bod, behalve heel erg ingekort.

    De witte nederlanders zijn hierdoor ook gehersenspoeld en dit verklaart voor een deel mede hun deels racistische gedachtengoed en de populariteit van wilders en zijn tokkieaanhang.

    Like

   • Nederland ligt ver achter de hoge bergen van Frankrijk en Duitsland
    en bij de zee lekker warm bij Engeland
    als ware een hoer beschermd door zijn protege
    heeft die ouwe hoer een grote bek tegen alle lam lullen
    en penoze als die even te stoer doen in de hoeren straat
    maar haar kut is allang verlopen en uitgerekt
    geen ene penoze die graag haar kamer aan doet
    daarom verstrekt ze drugs zodat de arme lastig
    kwartjes pooier haar wel aan willen doen

    Dacht uw nou echt als Nederland geografische dicht bij Turkije
    lag men zulke taal uit zou slaan in de politieke debat
    hahahahaha
    weinig besef van politieke en inzicht

    Wilders ken naar zijn moer lopen in Zuid Amerika leven Joden
    en Arabieren in een wijk samen
    tot vandaag dan want uw nieuws rubrieken zouden
    na het lezen deze de boel kunnen gaan opstoken aldaar

    Like

 5. als deze samsom en die andere landverraders bij de rechtse partijen hadden gezeten hadden ze allang negen kogels door hun flikker gehad ze hebben massel dat rechtsdenkenden lafaards zijn feit toch vieze gore breedbekkikker

  Like

 6. off topic vraag eindhoven?? de brand aanslag op het gemeentehuis waalre was dat!! een wraakactie tegen de pedofeesten die daar werden gegeven of of of was dat een andere oorzaak .laten we het er maar op houden dat de nette burger die pedofeesten zat was
  is er nog wat roodkoper blijven liggen schoon

  Like

 7. Nederland is een zuivere fascistische staat. Dit wordt onderschreven door het artikel van Gerard Westerloo, http://www.despinoza.nl/spinoza/artikelen/de_illusie_van.shtml.
  U kunt slechts kiezen uit de nomenclatura. Gisteren was er een mevrouw die haar brommetje voor de deur niet kon laten repareren, ze kreeg wel een drietal boetes voor de niet-verzekerde brommer van 3 maal Euro 110. Uiteindelijk liep het bedrag op tot Eur 3300. Het OM begon een procedure bij de kantonrechter om deze steuntrekkende dame te gijzelen. Ook de kantonrechter vond dit te gortig.
  Deze gang van zaken is ook bij het Haagse hondenbeleid, die het fascistisch gedrag van het Haags gemeentebestuur met haar ordehandhavers toont.
  Een ander facet van deze dictatuur van de nomenclatura is de verhoging van het eigen risico van de ziekenkostenverzekering. Door deze verhoging zullen de armen in onze samenleving nog meer de medische zorg mijden. Het zijn juist de armen in onze samenleving, die in achterstandswijken met een slecht woonmilieu wonen, die slecht DNA hebben, die slecht eten, etc. en daardoor meer deze zorg nodig hebben dan de rijken uit bijvoorbeeld Benoordenhout, de wijk waar de VVD-er Mark Rutte woont.
  Door dit mijdgedrag zal hun levensverwachting na de verhoging van het eigen risico nog lager zijn. Of dat voor de rokende VVD-schoorsteen Edith Schippers, minister van Gezondheid (!) dat een zorg is, valt te betwijfelen. Integendeel.
  Men ligt in Nederland niet wakker van deze mega-moord waar veel Nederlanders slachtoffer van zullen worden. Of de nieuwe armen, de huizenbezitters die failliet dreigen te gaan, dat beseffen, ik betwijfel het. Misschien hebben ze nu door dat de VVD ook voor deze huizenbezitter een slechte keuze is bij de volgende verkiezing. Helaas heeft de kiezer een slecht geheugen.

  Het klootjesvolk betaalt dankzij de rokende VVD-schoorsteen, de minister van gezondheid Edith Schippers, de rekening met zijn gezondheid. Het ministerie van Schlemielen Zoeken Werk, het PvdA-ministerie, geeft geen krimp en gaat ermee akkoord.

  Weg met afgeschrevenen is het motto van deze fascistische dictatuur en past in het zuiver fascistisch plaatje van Nederland met als frontman KWA en zijn Mussolini met maîtresse aan zijn zijde.

  Tussen twee haakjes, is u ook de gelijkenis (kale kop, parmantig loopje, etc.) tussen Samson en Mussolini opgevallen?

  Volgens het motto op de wc-deur van zum Clos van Rainier Fassbinder: “kein Tierchen so froh wie ein Spermatoso”.

  Like

  • Het enigste voordeel wat ik me zo gauw kan bedenken is dat die pedo’s en zij (politie, o.m. en politici) die deze lui beschermen en het volk bestelen bij ieder van ons in zijn/haar stad/dorp wonen.
   In het handboek der soldaat stond vroeger hoe je zo’n molotof-cocktail ding ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Molotovcocktail ) moet maken en hoe te gebruiken bij gevaar…….t.b.v. landsverdediging heette dat geloof ik. (In dit geval is het beter te praten over het verdedigen van het menselijke ras???)
   http://www.youtube.com/watch?v=XXxEilzNJcE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Like

 8. nog een laaste uitspraak ivm met het ´straf de arme´´ doctrine onderstaande gast had dit in de middeleeuwen al door gezien zijn uitspraak ±

  For if you [the rulers] suffer your people to be ill-educated, and their manners to be corrupted from their infancy, and then punish them for those crimes to which their first education disposed them, what else is to be concluded from this, but that you first make thieves [and outlaws] and then punish them.
  -Sir Thomas More (1478-1535), Utopia, Book 1

  van de triviumstudy.com beginpagina.

  m.a.w. maak de bevolking dom en onkundig met de indoctrinatie en cultuur , daarna gaan ze vaak noodgedwongen het criminele pad op en straf ze daarna.

  probleem/reactie/oplossing weer het zelfde truukje.

  Like

 9. Oh ja, voor elk probleem dat de politici Zelf gecreerd hebben , is hun oplossing vaak ± in de trant van meer controle en minder vrijheid, voor alle europese problemen zeggen ze dat er meer macht naar europa moet en dat dat de enige oplossing is en eruit stappen funest voor de economie.

  Dit is een zogenaamde cirkelredenering en selection Bias. men selecteert de informatie waarop men zaken rationaliseert.

  men vernauwt de blik via de media zodat andere echte oplossingen niet meer in de geesten van mensen komen omdat die al gevuld zijn met hun oplossingen.

  men vergeet de causale verbanden van gevolg en oorzaak die essentieel zijn voor da analyse , waarom een probleem is ontstaan zodat je goed kan corrigeren en komt gelijk met de oplossing .±

  dus de conclusie trekken zonder echte degelijke analyse , dit is een taktiek van bewust liegen.

  ik raad aan een ieder aan es te kijken naar het Trivium, waar je leert eerst een analyse te doen met de vragen , Wat , Waar, Wanneer, Wie , en uit die data een logisch verband maakt en dan pas de conclusie-logica trekt en niet andersom zoals wij op school geleerd hebben en de politici toepassen.

  ook hoor en wederhoor en goede journalistiek hoort hier gebruik van te maken.

  http://www.triviumeducation.com/

  Like

 10. Steve, het destabiliseren van nationale entiteiten past precies binnen het doctrine van Ordo Ab Chao wat op de piramide op de amerikaanse dollarbiljetten staat.

  Men moet eerst de perceptie van het volk over de kunde van bestuurders en oude nationale bedrijven die vroeger integriteit hadden in de media de grond in boren zodat mensen er genoeg van hebben en een oplossing willen.
  Het probleem zit in de geboden oplossingen.

  Men past de hegeliaanse dialektiek toe van probleem-reactie-oplossing.
  Men creert zelf bewust de problemen lokt een bepaalde reactie uit en heeft van te voren al zogenaamde oplossingen klaar liggen.

  Wil men de supranationale fascistische europese federale staat oprichten, dan moeten de nationale identiteiten vervormd-vernietigd worden.
  Ook het onbeperkt toegang geven aan mensen uit grote arme landen naar kleinere rijke landen past hierin. Men kan van te voren al ruiken dat dit niet werkt op deze manier.

  Je kan ook gastcontractarbeiders inhuren en van te voren goede huisvesting regelen, net als in VS en Canada, Australie etc.

  Ik neem het die Roemenen Polen Bulgaren etc zeker niet kwalijk. Maar er wordt een grand chessgame gespeeld en wij zijn de pionnen.

  Binnnen deze context past ook de uitspraak van maxima dat de nederlandse identiteit niet bestaat.

  En dat iemand als wilders tegen europa is , zorgt ervoor dat een grote groep die ook op gezonde grondslagen moeite heeft met europa, dat weer laat gaan omdat een gek als wilders dat ook heeft.

  Ook komt wilders niet met heel veel rationele argumenten , met steun van economen , maar met sensatiepulpplannen wat past in de pulpmedia zodat er niks mee gebeurt. wilders is ook gewoon een acteur net als de rest die eigenlijk braaf zijn rol van controlled oppisition en bliksemafleider voor onderbuikgevoelens vervult.

  Like

   • Helemaal met je eens !

    Laat iedereen op dezelfde manier beoordeeld worden ,, ook de ratten in pak, dan is er geen vuiltje aan de lucht, en het wordt tijd dat wij eisen dat we als volk de basisbehoeften waar volgens de mensenrechtenconventie verdrag van Geneve eindelijk es een keer ook wordt toegepast , ook in de derde wereld, waar kinderen helemaal de klos zijn.

    We worden op allerlei manieren vergiftigd, fysiek, mentaal , emotioneel, spiritueel, het is een regelrechte SLOW KILL, het valt minder op maar het blijft massamoord.

    Neurenberg 2 !

    en cannabis is de meest geneeskrachtigste plant op aarde waar we recht op hebben op het gebruik.

    Baas in eigen lichaam en eigen Brein .

    Like

   • Uw spreek als jezus die ook dacht de oplossing van alle
    problemen op te lossen als die met zijn white horse
    van uit de hemel zou komen
    weinig dat die wist dat men de coca
    zou versneden en er een opgefokte drugs van zouden maken
    al jaren is er geen echte coca op de markt

    Weed is ook al een opgefokte drugs de doorsnee
    stads boerderij is een laboratorium met zoveel
    flessen die verplicht over de hennep heen gegooid
    moet worden
    dat ik me sterk af vraag of we wel weed aan het roken zijn
    of andere control middel

    natuurlijk is de KLOL hypocriet en werk mee aan het verpesten
    van de mind of the poor
    want ze moeten ook vreten en hypocriet de vinger aan wijzen op alle
    rijken terwijl de misdaad die d arme begaan
    om rijk te worden vaak even erg is

    Like

 11. De hele politiek economische toestand hier doet sterk denken aan de periode in Rusland, na het ineenstorten van de Sovjet Unie. Geen lange termijn politiek, maffioos graaien van iedereen die in een positie was om te graaien. Van de huidige politieke kaste, een enkele partij uitgezonderd valt niks te verwachten. Zij onderschrijven de verdere Europese integratie (één staat) en de neo liberale economische politiek met de Navo als sterke man.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.