Elitaire Misdaad

Overheidje pesten voor de ‘SBS- Bühne’ door de ‘VVD-Misdaadgroep’.

Jonald Bouwhuis Hans Wiegel

 

Corrupt Binnenland

(Door  Koen Haegens en bewerkt door de waarheidscommissie)

Amsterdam-NoirWelkom in de ‘Straf de arme maatschappij‘ van de ‘VVD-Misdaadgroep’.
Met een kleine overheid die uitsluitend functioneert als een soort van Politiestaat voor de ‘Straf de arme massa’ is het goed leven buitenzorg voor de Heersende klasse en daar zetten louche, walgelijke, corrupte  VVD-Types als Halbe Zijlstra zich iedere dag weer voor in.

Ze is onbetrouwbaar, een luie dikzak en een zeurderige bemoeial. Maar bovenal is ze spilziek. Je hoeft je kont maar te draaien, of ze is al een kroeg in gelopen om luid ‘gratis bier!’ te roepen. ‘De overheid kost geld’, merkte VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra verwijtend op tijdens de Algemene Beschouwingen. ‘Echte banen komen van bedrijven’, durfde de beroepspoliticus en zoon van een ( corrupte ?) politierechercheur – beide nepberoepen, volgens zijn redenering – ook nog te beweren.

Sinterklaas bestaat en dat is de VVD-Misdaadgroep voor zich zelf en hun bazen de Ultra-Rijken.
Klagen over de staat is sinds de jaren tachtig bon ton en ‘Heer Wiegel’ de VVD-man van zes miljoen fraude gaf daarvoor het Startschot met zijn ‘SBS-schimpschot’ aan Joop den Uyl: Sinterklaas bestaat daar zit hij”. Helemaal afschaffen gaat niet – al is het maar omdat iemand dat stoere bedrijfsleven van veiligheid, geschoold personeel, een goede infrastructuur en op z’n tijd een bailout moet voorzien. Dat erkennen de critici zelden. In plaats daarvan doen ze alsof zij de aanwezigheid van die verschrikkelijke overheid met haar ambtenaren nauwelijks kunnen tolereren. Elke dag opnieuw wordt zij beschimpt, bespuugd en geschopt.

Het alternatief voor afschaffen is inperken. Omdat overheden, samen met het electoraat dat hen kiest, verslaafd zouden zijn aan geld uitgeven, is ketenen het enige wat helpt. Duitsland kent al de grondwettelijk vastgelegde Schuldenbremse. Geen democratische verkiezing die daar wat aan verandert. De rest van Europa wil dit voorbeeld spoedig volgen. Vorige week nog stelde cda-leider Sybrand Buma voor om wettelijk vast te leggen dat de overheid in tijden van crisis op de nullijn gaat. Maar ook zonder nieuwe maatregelen is de democratische speelruimte de afgelopen jaren fors ingeperkt. Denk aan de door Europa opgelegde drieprocentnorm, waar politiek Den Haag op dit moment het hoofd over breekt.

Het toonbeeld van een met handen en voeten gebonden overheid zijn de Verenigde Staten. Daar is de overheid zodanig geketend dat ze begin deze week struikelde. De reden is dat Democraten en Republikeinen het niet eens kunnen worden over een nieuwe begroting. Daardoor treden automatische mechanismen in gang, waardoor de stekker uit tal van overheidsdiensten gaat: de shutdown.

Het helpt weinig. In plaats van een beslissing te forceren, laat staan een kleinere overheid, zorgt de beruchte ‘fiscal cliff’ vooral voor onrust in de wankele wereldeconomie. De staat als spilzieke veelvraat is dan ook een karikatuur. Neem de Nederlandse politiek: die staat al jaren in het teken van een bezuinigingswedloop. De weinige leiders die wél onverantwoord veel geld over de balk smeten – Berlusconi, Bush jr. – werden opmerkelijk genoeg vaak gekozen op basis van beloften van een kleinere overheid.

Het huidige overheidje pesten is niet alleen onjuist, het is bovenal link. Het doet vergeten dat de staat wel degelijk de vrijheid kan bedreigen. Niet omdat ze een slome dikzak is, maar omdat ze het geweldsmonopolie beheerst. Dáár hoor je de overheids-bashers zelden over. Met hun eenzijdige kritiek op de staat – te duur, te langzaam, nergens goed voor – effenen zij het pad voor het radicale alternatief: een sterke man aan het roer van een ontketende overheid. Dat is niet alleen de wens van de Griekse straatnazi’s van Gouden Dageraad. Het is ook waar sommige technocraten, de elite voor wie het hervormings- en bezuinigingstempo in een democratie nooit hoog genoeg ligt, naar verlangen. Zij willen een overheid die doorpakt. En nee, die zal niet langer traag, lui of dik zijn – maar des te gevaarlijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.