Politiek

Bevlekt Blazoen van jattende ‘Ratten in pak’ in “Banana-Fraude-Nederland”.

(door Aukje van Roessel en ondersteunt door onze redactie)

AMSTERDAM-NOIR- Foute ( criminele) politici hebben een eigen website,  maar het deert ze Mark rutte Aka Sterf maarniet.
2.5 miljoen mensen overleven onder de armoedegrens, zodat de’ Ratten in pak’ hun zakken kunnen blijven vullen. ‘We’ ( Amsterdam-noir dus niet) geven makkelijk af op Griekenland met zijn openlijke corruptie. In “Banana-Fraude-Nederland” heet het ‘handel in invloed van de Ratten in pak’. Dat lijkt minder erg, maar Nederland is inmiddels een heuse ‘Beierse incest republiek’ waar Griekenland een puntje aan kan zuigen. De VVD-misdaadgroep heeft zelfs een “Most Wanted Lijst” op het internet. Kan hun wat schelen! Het ruikt inmiddels behoorlijk onfris in de wereld van de ‘Graai en Naai maar raak’ politiek. Lees bijv. maar eens het onderzoek van de VU genaamd: “Het Topje van de IJsberg, Nederland corruptie land”.

Het lijkt wel of de (VVD)- wet van Bral-Opstelten en zijn ‘Griezel Fred Teeven’ alleen van toepassing is voor de ‘Kleine man ‘als hij een paar knaken probeert te jatten of zwart wat bij te verdienen.  Zo werd recentelijk de Oma van de kleinkinderen van Lange Frans voor babyzitten voor het Volksgerichtshof  gesleept alsof zij een Megafraude had gepleegd. En kreeg een boete van 36.000 euro, terwijl zij volkomen onschuldig is. De PvdA Dief Bert van der Roets van de Daklozen kreeg daar in tegen slechts een taakstrafje. Over die klasse (VVD) Justitie is een heus geleerd boek geschreven door Loïc Wacquant, socioloog aan de universiteit van Californië met de Titel: “Straf de arme maatschappij”. Het Burgmeesters-gilde is vervallen tot een regelrechte Boeven bende, die ook nog eens keer tijdens diensttijd liederlijk en publiek in de rondte springt met Schandknapen (Video), die qua leeftijd hun kleinkind kan zijn.

Steve Brown: Sta op met de Dokwerker tegen het Lieg en Bedrieg Kabinet en Stem!

Het is nog geen twee weken meer te gaan tot de Provinciale-­Statenverkiezingen en de uitslagen daarvan kunnen de regerings­coalitie hard raken. Maar het gesprek in de media, op straat en in de huiskamer gaat niet over beleid, het verschil van inzicht ­tussen politieke partijen of hun plannen voor de ­toekomst. Dat gaat over gedeclareerde dure ­flessen wijn en dubbele reiskostenvergoedingen van bijv. de VVD ‘Declaratie-Koning Mark Verheijen’, het bevoordelen van een familielid, een wiet telende en witwasser lokale VVD-politica De Kruif, het
Melanie Haro Schultzniet openbaar willen maken van fractiekosten, het afkopen van een lokale klokkenluider  door VVD ex-Burgemeester ‘Boef Rob Bats’ en het voor veel geld ­inhuren door Bral Ivo Opstelten van een ict-deskundige bevriende partijgenoot Jo van den Hanenberg. Het eeuwig beschermen van de ex OM Boss en  Top VVD-er de algemeen bekende Pedofiel Joris Demmink en zijn ‘elite pedo-kliek’. En  niet te vergeten het ‘VVD-Maffia-echtpaar Melanie en Haro Schultz’.

De ‘Corruptie–Trein’ rijdt altijd op tijd in “Banana-Fraude-Nederland”.
En dan is dit niet eens een poging om uitputtend te zijn. Bovendien zijn het alleen recente zaken. In dat gesprek buitelen de woorden corruptie en integriteit over elkaar heen, hoor je regelmatig het verwijt dat het allemaal vriendjespolitiek is, wordt gehoond dat de politiek kritiek afkoopt, is er boosheid omdat het om gemeenschapsgeld gaat en wordt politici verweten met twee maten te meten. En de journalistiek dat die voor rechter speelt. De focus ligt vooral op de casuïstiek. Dan neemt de één het op, zoals Rutte aka “Sterf Maar” (en Halbe Zijlstra ( Dutch KBG-Boss)) deden  voor hun teruggetreden VVD-Tweede-Kamerlid Mark Verheijen want hij was toch niet corrupt, hoogstens wat slordig met zijn declaraties. Nee, zegt de ander, hij moest weg, de grens ligt wel degelijk bij integer of niet. Om vervolgens met graagte de uitspraak van voormalig PvdA-­minister Ien Dales aan te halen dat een beetje integer niet bestaat. Wat dan meestal leidt tot de repliek dat wie zonder zonde is de eerste steen werpen. Dat is dan weer een mooie overgang naar de zaak rond Marjolein Faber. Want wie in het verleden in ieder geval al menige steen had geworpen naar anderen is dit PVV-Statenlid in ­Gelderland, tevens lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Inmiddels blijkt ze zelf ook niet zonder zonde.

Eerlijk Delen:100 miljard pond aan Bankier-gangster bonussen.
Volgens de commissaris van de koning in Gelderland heeft Faber de regels overtreden door met gemeenschapsgeld het bedrijf van haar zoon in te huren voor het onderhouden van de website van de Ed Nijpels GGDWprovinciale afdeling van haar partij. Hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga vindt echter dat Faber niet onrecht­matig heeft gehandeld, wel had ze een integriteitsrisico genomen. Wat is het nou, zit Faber fout of was ze alleen maar ‘een beetje integer’? Ondertussen denkt Faber, die zelf anderen altijd de maat nam, er niet aan om op te stappen, terwijl Verheijen dus al weg is ,maar daar in tegen  graait en naait bijv.’ Rose Ed Nijpels’ als nooit te voren. Wat ook weer tot gehoon leidt in de samenleving: allemaal politieke spelletjes! Verheijen zou alleen hebben moeten opstappen omdat hij een politiek risico werd voor de VVD-misdaadgroep zo kort voor de Statenverkiezingen. Gedeputeerde Staten van Gelderland zouden er vooral op uit zijn de PVV’er Faber terug te pakken. Er blijkt wantrouwen alom.

Rat in pak: Als ik jou niet aanpak, pak jij mij straks hopelijk ook niet aan.
Het blazoen van de politiek raakt erdoor bevlekt. Niet een klein beetje, slechts als gevolg van het gedrag van een enkeling, maar grondig. Wie van enige afstand het geheel bekijkt, ziet dat dit geen incidenten meer zijn. Er zit iets fundamenteel fout in “Banana-Fraude-Nederland”. In de Volkskrant stond afgelopen weekend een kort interview met de promovenda Willeke Slingerland, die aan de Erasmus Universiteit onderzoek doet naar corruptie. In dat interview noemt ze het onderliggende probleem van de Nederlandse politiek ‘ Rat in pak-netwerkcorruptie’. Belangenverstrengeling is daarvan de oorzaak. Een relatief kleine criminele kring van politici en ex-politici komt elkaar steeds weer tegen, dan met de ene pet op, dan weer met de andere, soms met dubbele petten op hun hoofd. Dat werkt een houding in de hand van: als ik jou niet aanpak, pak jij mij straks hopelijk ook niet aan. Het gaat daarbij niet om strafbare corruptie, zoals het aannemen van steekpenningen, maar in de terminologie van Slingerlands vakgebied om ‘handel in invloed en dat is markant in het Natuurecht zo een beetje het strafbaarste wat een mens kan doen’. Met die term in het achterhoofd zie je dat een concreet voorbeeld daarvan het telefoontje is dat de van corruptie verdachte VVD’er Jos van Rey van de “Grijp je Rijk partij  pleegde om geheime informatie over de benoemingsprocedure door te spelen aan een bevriende partijgenoot die graag burgemeester wilde worden in Roermond. Die ‘handel in invloed’ was ook de achterliggende oorzaak van de moeizame discussie in Nederland over het openbaar maken van grote giften aan politieke partijen. Ze verklaart tevens waarom klokkenluiders vaak geen gehoor vinden, want zij bederven de handel.

Eerste-Twee Petten-Kamer ‘onderzoekt’ gedragscode voor hun corruptie. Uitkomst niets gevonden.
Ook snap je dan beter waarom kritiek op de dubbele petten van veel Eerste-Kamerleden steevast JanHoekema MarleenBarthwordt weggewimpeld met de opmerking dat we toch zeker mensen in de senaat willen die maatschappelijk actief zijn. Die kritiek toelaten zou eveneens de handelswaar kunnen bederven. Maar, om een voorbeeld te noemen, met de directeur van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Niek Jan van Kesteren op de lijst voor de Eerste Kamer haalt het CDA heel bewust invloed in huis. Dat een senator op dinsdag ineens zijn maatschappelijke pet af zou zetten is een sprookje. Dat het hierbij niet om het aannemen van steekpenningen gaat verklaart mogelijk waarom ‘wij’ Nederlanders onszelf zien als niet-corrupt met uitzondering van “Volksnieuws uit Amsterdam-Noir” dan. ‘We’ kloppen ons daarom op de borst en geven makkelijk af op een land als Griekenland waar de corruptie veel openlijker gaat. Het verklaart waarschijnlijk ook waarom we blijven steken in de casuïstiek en maar blijven discussiëren over integer, een beetje integer en regelrecht strafbaar corrupt en wat een grond is om af te treden. We zien de olifant in de kamer over het hoofd.

 

6 antwoorden »

 1. Sjoemelen is grenzen overschrijden.
  Dat is mens eigen.
  Politicie bestuurders alle liggen onder de loep van integer zijn.
  Dat lukt niet altijd wat geen probleem hoeft te zijn om toch tot verwezelijking te komen die het algemeen doel dienen.

  Het algemeen belang daarvoor hebben wij de rijdende rechter (de werkelijke staat van het volk) en Ivo natuurlijk die dit chagarijnig vol gevreten zelf voldane leger van oudjes beloofd dat de rechter blijft rijden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.