Maatschapij

Blauwe Cove …… de Slachting van Dolfijnen! (20)

(Door Hermie Saeijs)

AMSTERDAM-NOIR-Rode Cove …… (Woensdag, 28 oktober 2015, dag 58)
Who is the animalNa een drie en half uur durende drijfjacht heeft de vloot haar klauwen geslagen in een school Risso’s dolfijnen. Dit is de achtste drijfjacht van dit seizoen. De waarnemers op de grond proberen zo voorzichtig mogelijk de feiten vast te leggen. Een verkeerde handeling en ze worden opgepakt en uit Japan verwijderd. De eerste schatting is dat het om een school van ongeveer 20 Risso’s dolfijnen gaat. De exacte cijfers, voor zover ze ooit exact kunnen zijn, worden later bekend gemaakt.De jagers op de bangerboten slaan nog steeds op de ijzeren palen die in het water hangen, het afschuwelijke geluid makend waar de dolfijnen zo bang van zijn, als Livestream wordt ingeschakeld (Livestream Sea Shepherd Cove Guardians en  Ric O’Barry’s Dolphin Project) en de lucht in gaat. Één Risso’s dolfijn raakte verstrikt in de netten en is verdronken.

De Cove Guardians hebben deze dolfijn nog zien vechten voor haar leven. Dolfijnen ademen, net zoals mensen, zuurstof. Tussen het levenloze lichaam van een Risso’s zwemt nog een aantal andere leden van de uitgeputte school. Twee. Meestal drijven de skiffs de dolfijnen onder de dekzeilen. De jagers werken gestaag de dolfijnen onder de dekzeilen. Ondertussen gaat het leven gewoon door en zijn de vogels te horen. De halve school is reeds onder de tarps (dekzeilen) gewerkt. Dan valt de verbinding weer eens weg.
In het water bevinden zich vier jagers in wetsuits. De dode Risso’s dolfijn drijft nog steeds in de buitenste afgenette gedeelte van de Cove. De slacht van de zevende school Risso’s dolfijnen is zeer aanstaande. Er zwemmen nog een paar laatste dolfijnen in het zichtbare gedeelte van de Cove. Er is iets aan de hand omdat er op een andere manier wordt gewerkt dan anders door de jagers. Meestal zijn het de boten die de dolfijnen onder de dekzeilen jagen maar nu doen dat die jagers in wetsuits. De Cove Guardians en de Cove Monitors weten niet precies wat er aan de hand is. Nog twee dolfijnen zijn in de netten verstrikt geraakt en vechten ervoor om niet te verdrinken. De twee zijn nog niet opgemerkt door de jagers. De jagers sleuren onverschillig de dolfijnen onder de dekzeilen. Nog steeds zwemmen er twee Risso’s in het buitenste afgenette gedeelte van de Cove. Die dekzeilen worden gespannen zodat er niet gefilmd kan worden hoe bruut de slachtingen wordt uitgevoerd. Onder de dekzeilen is veel geschreeuw te horen. De laatste dolfijn wordt diep de Cove ingedreven, zich door het bloed van zijn familie, naar het onvermijdelijke einde begevend. Er lijken voorbereidingen aan de gang te zijn om dolfijnen levend te vangen. Kleinere boten worden uitgerust met slings (draagriemen, doeken, gelijkend op brancards). Zes dolfijnen werden uiteindelijk in die slings terug naar zee gevoerd. Het afvoeren van de dode lichamen is begonnen. Livestream is uit de lucht. Meer komt er ook niet meer uit mijn ‘pen’. De stilte in huis is oorverdovend. Ook hier, in Nederland, fluiten de vogels buiten. De wereld draait gewoon door.

Het slachthuis kan de dode lichamen gaan bewerken. De kustwacht en de politie kunnen weer naar huis. De winkels hebben nieuwe aanvoer van vers, met kwik vergiftigd, vlees. Ook een nalatenschap van de mens. En morgen?
Morgen wordt er gewoon weer uitgevaren …….

Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.