Boeken

Het Oude verrotte Partijenstelsel NL. Fortuyn Moord van Links en Cox Moord van Rechts.

(door Renzo Verwer)

AMSTERDAM-NOIR-De befaamde historicus HUizinga beklaagde zich over verouderde Figuur.aspxpartijen/partijstelsel.
( Als de geleerde zijn studeerkamer verliet, zag hij om zich heen: ’oppervlakkigheid’, ’moreel verval’, ’ongeloof’, ’sportverdwazing’, ’lichaamsverheerlijking’, massapsychose’ en ’technologieaanbidding’)

Heb er een blog aan gewaagd. Dezelfde klachten van zijn alle tijden…en wat dan? Vers van de pers gerold: mijn boek Vrijheid van meningsuiting voor beginners, bij Uitgeverij Van Brug. Zie:Kogels van links of rechts? De verantwoordelijkheid van taal. Bij de moord op Pim Fortuyn hoorde ik zeggen: ‘De kogel kwam van links.’ En nu bij de moord op Jo Cox hoor ik: ‘De kogel kwam van rechts.’ Met andere woorden: het is de schuld van links (Fortuyn) of rechts (Cox). Maar dat is onzin.

 

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s