Maatschappij.

Over indijking,The Age of Aquarius, urine, familie, ont-ikken, Übermenschen & controleobsessies.

( door Peter den Haring)

nederland-1100AMSTERDAM-NOIR-ALLES WORDT BETER
De Nederlanden rond het jaar 1100 lieten een losse verzameling van kerkelijke en wereldlijke rijkjes zien: van hertogen, graven, baronnen, bisdommen en stadsstaten. Qua verbindingen, samenvoegen en eenheid is er in bijna 1000 jaar echt heel veel verbeterd. Vooral de laatste 100 jaar zijn we enorm opgeschoten: riolering, waterzuivering, antibiotica, slimmere landbouw, belastingheffing, de wereldhandel, de bijna verdubbelde levensverwachting.In die 12e eeuw zien we ook enorm veel water op de kaart. Die indijking van al dat land uit zee is een ongelofelijke prestatie. Veel van Nederland is UIT het water gekomen. Nu ons nationale spirituele bewustzijn nog. Of moeten we daarvoor maar liever naar Hawaii?

Peter den Haring het Nederlandse Orakel.

OUD & NIEUW MOP
vaina-disney-1Overgrootvader had het zijn zonen en kleinkinderen allemaal uitgelegd. Hij had het ook weer van zijn vader: “Je wordt heel oud als je elke ochtend een beetje vuurwerkkruit op je Brintapap strooit.” Sommigen vonden het onzin, anderen niet. Overgrootvader liet bij zijn dood op 97jarige leeftijd, zes kinderen na, veertien kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. En een enorm gat in het dak van het crematorium.

Meer Lezen:Tijdgeest Magazine

7 antwoorden »

 1. Gezellie hoorrr !
  Die jaren zestig hippie kul. Bloemetjes in je haar en dansen maar.
  Niets aan de hand daar. Maar om de gestelde vraag :
  want waar ligt onze wezenlijke afkomst eigenlijk ?
  te beantwoorden met een geschrapte bijbelclausule grenst aan
  een misdadige vorm van onnadenkende infantiliteit.

  Enerzijds gevaarlijk triest en lachwekkend hoe de eindige mens
  immer te onpas zijn beperkte voorbijgaande bewustzijn wil opleg-
  -gen aan de ruimte waarin hij bestaat. Een ruimte die zonder begin
  zonder eind is . De wereld als wil&voorstelling . Heel wat realistischer
  dan dat samenraapsel wat bijbel wordt genoemd.

 2. Die verdubbelde levensverwachting is naar mijn idee een sprookje dat ons wijs gemaakt is.Misschien worden er nu meet mensen ouder dan vroeger,we zijn ook immers met meerderen,maar zijn er nu ook veeeel meer mensen ziek en dan bedoel ik niet alleen in het hoofd…

  • Die massale vergiftiging op allerlei fronten geeft de mens nog weinig ruimte, in leeftjdsverhoging,? Pensioen aanpassing heeft alleen ten doel dat de staat er voordelig mee uitkomt?

 3. Zouden ze nu weer moeten samenvoegen: B NL en LUX. en EU exit. Ca 30 miljoen aan de mondingen van Rijn, Maas en Schelde. Goed te behappen, veel handel, welzijn en welvaart. Geen idiote, opgelegde banden met Balkan en Oost-Europese staten, ver weg van ons bed. Keiharde gulden en NLs de voertaal. Geen EU eenheidsworst met Engels en Frans. Verscheidenheid is de spijs v/h leven. De prijs die thans wordt betaald voor de Duitse hereniging is te duur (gebleken). Na 25 jaar is ’t staketsel krakend en piepend tot stilstand gekomen. De EU is gelijk aan ’n dood paard uit ’t moeras trekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s