Misdaad

Boublog:Steve Brown praat met Esther Fenema.

(door Boublog.nl)

AMSTERDAM-NOIRSteve Brown was onlangs te gast bij Cafe Weltschmerz, waar hij sprak met de charmante psychiater Esther van Fenema. Zij noemde hem een crimineel, maar Steve wil zich liever een Volksgangster noemen: “De echte grote jongens zijn bekend en staan boven de wet.” Steve is geen grote jongen en evenmin is hij een crimineel, hij heeft zelfs geen strafblad! Hij heeft wel rechten gestudeerd en hij is gediplomeerd maatschappelijk werker. Ook heeft hij een reeks van boeken geschreven, waarin hij de lezers een kijkje biedt in de Amsterdamse (en internationale!) criminele wereld.

 

Hoewel Esther meestal goed luistert naar de mensen die ze interviewt, viel ze Steve nogal vaak in de rede. Volgens mij komt dat wellicht omdat ze haar huiswerk niet goed had gedaan en zijn boeken niet had gelezen. Drugsbaron in Spijkerbroek is toch wel een MUST READ als men Steve Brown een beetje wil leren kennen en waarderen.In dat boek vertelt Steve over zijn jeugd in de Amsterdamse volksbuurt de Pijp, zijn mislukte schooltijd (Steve is ernstig dyslectisch, maar men dacht dat hij lui en onverschillig was), zijn carrière als kleine crimineel met een grote bek en zijn tijd als leider van de “Happy Family”(Video). Dat begon als een clubhuis in de Pijp, waar men hash en wiet verkocht, indertijd een van de 10 koffieshops in heel Nederland. Op den duur groeide dat uit tot een keten van Amsterdamse koffieshops. Maar de “Happy Family” deed nog veel meer voor zijn leden! Steve was zowel drugshandelaar als maatschappelijk werker. Ook zette hij graag de buurt op stelten, dit in de vorm van grote feesten, bij voorbeeld in de oude Rai.

Steve Brown in Cafe Weltschmerz: Koningshuis feitelijk Historisch de succesvolle Misdaadgroep van Nederland: 

Meer lezen op Boublog : “Steve Brown praat met Esther Fenema”.

11 antwoorden »

 1. Ook heeft deze bou nooit van het kritische vragen stellen gehoord tijdens een interview? misschien komt dat ook wel omdat ze zich zelf ook nooit een kritische vraag stelt als ze een stukje schrijft………

 2. Is dit een veer in je reet- stop- stukje of zo? is Steve Brown misschien jarig? sjonge jonge ……. wat een journalistiek hoogstandje zeg van die bou…….

 3. Off topic.

  Prinses Amalia is vandaag 10 jaar geworden.Ze vroeg voor haar verjaardag een voorschotje op die 4 rooitjes per dag.Rukke heeft uiteraard toestemming gegeven en haar tot haar 18e 2 ruggetjes per dag te geven(eerlijk delen) tax free.Nou van harte gefeliciteerd!

 4. Talpa wordt voor 237 miljoen euro volledig eigenaar van weinig kijkers zender SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Sanoma krijgt daarnaast alle aandelen in Veronica Uitgeverij in handen.

   • Vorige week werd duidelijk dat SBS6 niet verder gaat met Celblok H. De kijkcijfers van de serie liepen terug naar 0 ,en de zender vond het tijd voor wat oud nieuws, zo deprimeerde een woordvoerder van SBS het besluit.

   • Gooi dat kastje ’t huis uit, ’n achterhaald 20ste eeuws medium. De meningen van mensen worden allang gevormd op internet en sociale media. Laat die maffe De Mols. Valt Linda ’n paar gram af, is dat voorpagina nieuws bij dat dagvod of PP die ’n kan hete thee over haar (nep)tieten kreeg. Nieuw spreekwoord: wie z’n tieten brandt, moet op de blaren zitten. Zal echtgenoot 4 in de huwelijksnacht vast opwindend gevonden hebben. Blarenzalf helpt.

   • De vier zenders van SBS (SBS 6, Net 5, Veronica en SBS 9) zijn niet leidend. Ze halen, met beperktere middelen, een structureel veel lager marktaandeel dan RTL en de publieke omroep. Ook al heeft SBS 6 hits als Hart van Nederland en flut Utopia en kijkcijferkanon piets weerbericht, en zendt Veronica het Homo Champions League-voetbal uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s