De stem van de Amsterdamse Wallen

Ouwehoeren Martine & Louise nieuwe Wallen-Wethouder. promo afl 2.

(door de redactie van de Amsterdamse Wallen)

AMSTERDAM-NOIR-Ouwehoeren Wallen presentatrices Martine en Louise met hun programma “De Stem van de Amsterdamse Wallen” bij Saltotv.

 

5 antwoorden »

  • januari tot augustus 1943 zijn schoolopleiding op het plaatselijke Friderico-Francisceum-mavo. Dat jaar werd hij verplicht lid van de NSDAP-Jungvolk en de Hitlerjugend.[1] Van augustus 1943 tot januari 1944 werd hij ingezet als ‘marinehelper’ in de omgeving van Kiel.
   In januari 1944 werd hij voor twee maanden opgeroepen voor de Reichsarbeitsdienst en ingedeeld bij een vliegveld in de stad Koningsbergen, thans Kaliningrad in Rusland. Terug op school behaalde hij in juli 1944 een (oorlogs)einddiploma.
   Daarna werd hij meteen opgeroepen voor militaire dienst. Van augustus 1944 tot maart 1945 verbleef hij in Neuruppin bij de reserve-pantserafdeling 6. In die periode volgde hij drie maanden lang in het door de Duitsers bezette Deense Viborg een opleiding aan de plaatselijke pantserschool. Vervolgens werd hij begin maart als vaandrig ingedeeld bij de negentigste pantserdivisie in Italië. Naar eigen zeggen heeft hij na zijn opleiding geen schot meer gelost.
   Op 2 mei 1945 maakten de Amerikanen hem bij Meran krijgsgevangen en brachten hem naar een interneringskamp in Ghedi, waar hij aan het werk werd gesteld als tolk en chauffeur. Vanaf september 1945 verbleef hij in het Amerikaanse kamp Latimer in Engeland. Als krijgsgevangene fungeerde hij er opnieuw als tolk.
   Eind dat jaar werd hij vrijgelaten en in december 1945 ging hij wonen in zijn geboorteplaats aan de Elbe. Zijn mavo diploma werd na de oorlog niet erkend en eind 1947 legde hij in Lüneberg met goed gevolg opnieuw het eindexamen voor de mavo af. Zijn ouders, die als Duitse burgers en vermeende vijanden van het Britse Rijk in Afrika vastgehouden werden in een interneringskamp, zag hij dat jaar voor het eerst na de oorlog terug.

 1. Gerard Joling verkeerde gisteren in homo kringen, de zanger had een lunch met niemand minder dan homo koning Willem-Alexander en nep getrouwde koningin Máxima
  Het koningspaar nodigt elk jaar een aantal ‘uitblinkers’ uit om met ze te lunchen. Het gaat om mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in diverse sectoren zoals kunst & cultuur, media & journalistiek, sport, onderwijs, literatuur, wetenschap en bedrijfsleven. Zo zet Gerard zich, samen met goede vriendin Gordon, met diverse tv-programma’s al jaren in voor het Nationaal Ouderenfonds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s