Boeken

Twee nieuwe meeslepende oorlogsboeken van Samson Spin.

(door Samson Spin)

AMSTERDAM-NOIR-PERSBERICHT

Verloren in Oorlogsleed – bommen in de Wieringermeerdijk
Dit verhaal gaat over de periode in de oorlog dat velen zich verstopten in de Wieringermeer. Martin is een onderduiker die zich verstopt heeft op een afgelegen boerderij maar net niet in het zicht van de Duitsers.
Hij krijgt een liefdesrelatie met de vrouw die ook op de boerderij woont en die getrouwd is met een man die in Italië voor Duitsland strijdt. Ze worden verliefd, alleen mag de boer dat niet weten want die kruipt af en toe ook graag tegen deze vrouw aan.
In Martin lijkt een moordenaar te wonen die niet bang is de trekker over te halen. Moorden wordt zijn visite kaartje en hij lijkt er plezier in te krijgen.
En het gekke is dat op amper anderhalve kilometer verderop een grote boerderij ligt. Die gebruikt wordt door de Duitsers. Het is een soort vakantie kamp.
Op een boerenkar liggen een paar Engelse vijfhonderd pondsbommen die de Duitsers willen gebruiken om in geval van nood de dijken te laten springen en de Engelsen de schuld te geven.
Martin doet zijn best om dat te voorkomen, maar het blijkt niet genoeg. Bloedstollend verhaal dat je in één keer wil uit lezen. De oorlog, dichter kom je er niet bij.

 De Verloren Gewaande Soldaat –een soldaat neemt wraak
De oorlog begint met een bombardement in Rotterdam.
In de kazerne in Ede is een grote groep soldaten die van hogerhand de Haagse opdracht krijgt om de wapens neer te leggen en zich over te geven aan de bezetter. Totaal zijn zo’n dertig soldaten en officieren aanwezig als de grijze vrachtwagens het exercitieterrein oprijden.
Wat er dan gebeurt tart elke beschrijving, want de soldaten worden als vee samengedreven en doodgeschoten.
Alle mannen op het terrein worden vermoord door het doodskoppeneskader van de nazi’s. De lijken worden afgevoerd in auto’s van de nieuwe destructor in Wageningen.
Een man is getuige van het geheel; hij ligt in een hooiberg op 150 meter en hij ziet voor zijn ogen de moord op zijn kameraden. Hij zweert wraak en dat doet hem onderduiken. Hij neemt wraak, en met gevaar voor eigen leven duikt hij onder om zoveel als mogelijk de bezetter te dwarsbomen. Zijn wraak is niet zoet maar bloedig.
Lees dit op waarheid gebaseerd verhaal, huiver en lees waar een man toe in staat is. Het is een verhaal van een soldaat die eigenlijk niet meer bestaat en die verbrand moet zijn in de ovens van de dierenverwerking in Wageningen.

Het boek Verloren in Oorlogsleed (190 pagina’s, ISBN: 9789402162554, paperback) is te koop voor €24,95 bij alle boekhandels.

Het boek De Verloren Gewaande Soldaat (230 pagina’s, ISBN: 9789402162400, paperback) is te koop voor €24,95 bij alle boekhandels.

Meer informatie:
Website: www.samsonspin.nl
E-mail: info@samsonspin.nl

Misdaadauteur Jaap Duijn aka Samsonspin met de meest spannende misdaadverhalen ooit gepubliceerd tevens Wereld beroemd van De Stem van de Straat Amsterdam-Noir Saltotv.

 

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s