Maatschappij.

Stem en help rolstoelhandbal in Den Haag te introduceren.

(ingestuurd door Clara Mazel)

AMSTERDAM-NOIR- De Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten heeft ten doel om het welzijn en de sociale participatie te bevorderen van Haagse mensen met een handicap of beperking, door het stimuleren van sporten en/of bewegen in de breedste zin. De Stichting HSG wil daartoe zowel ondersteunen en faciliteren, als voorlichten en verbinden. De doelstelling van de Stichting HSG stoelt gedeeltelijk op basis van de uitkomst van een toonaangevende Amerikaanse studie uit 2008 – het Physical Activity Guidelines Advisory Committee Report  (US Department of Health, Washington June 2008) – dat aantoont, dat er een verband is tussen sporten en bewegen en sociale participatie en welzijn. Mede op basis van dit rapport, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aanbevelingen gedaan in het in 2015 verschenen rapport ´Beweeg- en sportgedrag van mensen met een chronische aandoening of lichamelijke beperking´.Jaarlijks reikt de Stichting HSG de Wouter Duinisveld Award, de Haagse sportprijs voor gehandicapten, uit.

 

 

 

 

2 antwoorden »

  • Hij wil bijstandsuitkering verlagen en zijn compagnon Ollogren wil
   haar hiekenlikkers weer 7,5% opslag geven, dan wil je toch boos zijn?
   Zou zeggen nooit met verschillende maten meten, dan krijg je toch heibel?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.