Sport

WK NEDERLAND ons grootste MultiCulturele VoetbalFestival.

(ingestuurd door Franklin Esajas)

AMSTERDAM-NOIR-Poule indeling WK Nederland bekend


Gisteravond vond in besloten kring de Loting voor het WK Nederland 2018 plaats. Een gezellig samenzijn van bondscoaches, aanvoerders, scheidsrechters en organisatie was het in Amsterdam Zuidoost.

Bij binnenkomst werd weer duidelijk waar het allemaal om gaat. Mensen van 20 nationaliteiten ontmoeten elkaar weer na een jaar afwezigheid, de verbroedering tekent dit gezelschap. Terwijl er samen werd gegeten, scheidsrechters en voetballers aan dezelfde tafels, werden de kokertjes uit de Cup met de grote oren getrokken.
Speaker en wedstrijdleiding Vincent suggereerde nog dat de kokertjes geprepareerd waren voor een zo gunstig mogelijke loting.

Curacao, als winnaar van de World Cup in 2016, mocht de loting van de heren World Cup verrichten. Poule D wordt met Curacao als groepshoofd een Zuid Amerikaans onderonsje; Aruba, Suriname en Brazilië maken de poule uit. In Poule C werden Turkije en Iran bij elkaar geplaatst, een mooi politiek affiche. “Het lukt bijna elk jaar om deze twee landen bij elkaar in dezelfde poule te krijgen, het is inderdaad een mooi affiche. Maar voor ons zijn alle wedstrijden dat. WK Nederland is hét voorbeeld van hoe mooi een multiculturele samenleving kan zijn” Aldus Robin Punt, hoofd scheidsrechters.
Het damesteam Colombia, dat de FairPlay award in 2016 verdiende, trok de kokertjes. Een formaliteit om de wedstrijdvolgorde te bepalen, want er wordt gespeeld in één poule van 6 teams.

Opvallend was dat er slechts 2 wisselbekers stonden te pronken, die van de Heren World League en de Heren World Cup. In 2016 wonnen de dames van Kaapverdië het WK voor de vierde maal, daarmee mochten zij de wisselbeker houden en heeft de organisatie een nieuwe wisselbeker moeten bestellen. “De nieuwe wisselbeker voor de dames laten we nog even niet zien, maar het is een pareltje, oogstrelend, passend bij het WK en bij de dames. We kunnen niet wachten om hem te presenteren op het WK.” Aldus Vadym Zellner, organisator van het evenement.

Locatiewijziging
Het WK Nederland vindt in 2018 voor het eerst sinds 2004 niet plaats op het welbekende sportpark Middenmeer. De organisatie heeft besloten het toernooi in 2018 voort te zetten in Amsterdam Zuidoost, op het Bijlmer Sportpark.
Samen met de betrokken bondscoaches is er na de vorige editie gezocht naar mogelijkheden om de toekomst van het gezellige multiculturele evenement en het hoge prestigieuze niveau van het toernooi te waarborgen.

Met de verhuizing komt het Bijlmer Sportpark als 4e locatie in het rijtje van Sporthal Zeeburg, Olympisch Stadion en Sportpark Middenmeer waar het WK Nederland, daarvoor WK Amsterdam genoemd ooit werd georganiseerd.
Ook voor de organisatie is de verhuizing spannend. Een nieuwe locatie, minder velden. Maar het vertrouwen is er dat het publiek het weet te vinden.

Op zaterdag worden de poule-rondes gespeeld, op zondag de finalerondes. In het kader van Bijlmer 50 jaar is er een samenwerking gevonden met de Copa Bijlmer. De Copa Bijlmer is ter gelegenheid van het jubileumjaar opgericht, een voetbaltoernooi tussen families, flats, bedrijven en buurten uit Zuidoost. Alle vrijdagen van begin mei tot 15 juni worden hier de voorrondes voor gespeeld. De finales van de Copa Bijlmer worden op 17 juni bij het WK Nederland op het Bijlmer Sportpark gehouden. Alle finales komen dus samen, waarmee het wel eens gezellig druk kan worden op het sportpark aan de Karspeldreef.

Het WK Nederland kenmerkt zich al sinds 2001 door teams die bestaan uit spelers die voor hun land van herkomst uitkomen. Wedstrijden als Aruba tegen Curacao of Iran tegen Turkije zijn hier jaarlijks grote publiekstrekkers. Winnaars van dit WK mogen zich twee jaar lang Wereldkampioen van Nederland noemen.

De huidige wereldkampioenen zijn:
* Kaapverdië dames, die in 2016 voor de vierde keer de titel wonnen en daarmee de wisselbeker mochten houden.
* Portugal heren, die de World League wonnen, de respectievelijk lagere klasse.
* Curacao heren, die voor het eerst in de geschiedenis het WK Nederland wonnen en hun best gaan doen om de titel te verdedigen.

Fairplay is voor het WK Nederland erg belangrijk, dit zien we op en rond het veld terug. Vandaar dat er ook een prijs aan wordt toegekend. De dames van Colombia maakten de laatste editie in 2016 een groot feest van hun deelname. Zonder overtredingen wisten zij het voor elkaar te krijgen om tevreden en met een lach op het gezicht van het veld te stappen met een doelsaldo van -53. Zij zijn het grote voorbeeld voor waar het WK Nederland voor staat. Trots, gezelligheid en feest.

voor meer info:
Dennis@wknederland.nu

Copa Bijlmer

Zuidoost.nl

 

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.