Amsterdam

Steve Brown The American Drugslord of Amsterdam to Hollywood?

(Door Steve Brown)

AMSTERDAM-NOIR- (video)

2 antwoorden »

 1. De Hollywoodfilm American Sniper, vanaf komende week in de Nederlandse bioscopen, leidt in de Verenigde Staten tot hevige discussie. Was recordschutter Chris Kyle held of lafaard? De Nederlandse commando-sniper Jack toont zich wars van zulke kwalificaties. De ‘Dutch Sniper’ is vooral vakman.
  De schietbaan van Camp Castor is een woestijnstrook op een paar kilometer rijden van het kamp van de Nederlandse militairen. Een markante heuvel dient als kogelvanger, de ruim anderhalve kilometer zand ervoor is vrijgemaakt voor de Minusma-militairen. Daar kunnen zij hun wapenarsenaal op inschieten en hun vaardigheden bijhouden.
  De schietbaan is het domein van sergeant-1 Jack, sniper bij het Korps Commandotroepen. Het is begin oktober en Jack is halverwege zijn uitzending met de Special Operations Land Task Group (SOLTG), de Nederlandse grondverkenningseenheid van VN-missie Minusma.
  Je zou er om moeten lachen als niet sergeant Jack voor je stond, met de immense Barrett in zijn handen. Zijn collega’s noemen de commando de beste sniper van de krijgsmacht – en zijn aandeel in operaties in Irak en Afghanistan vaak doorslaggevend voor succes. Een vergelijking dringt zich op met de ‘American Sniper’, de vermoorde Navy SEAL die nu wereldwijd in bioscopen wordt bewonderd. Chris ‘The Legend’ Kyle werd in Irak Amerikaans recordhouder in bevestigde gedode strijders.
  Een legende? Jack is wars van zulke aandacht. “Een van de charmes van dit werk vind ik dat het heimelijk is”, zegt hij nuchter. “Dat maakt het ook mysterieus. Wat ik doe, mag van mij onbekend voor de rest van de wereld blijven.”
  Sergeant-1 Jack, afgestudeerd in de wetenschap van het ongeziene afstandsschot, grijnst. “De jacht naar perfectie”, concludeert hij. “Je schiet een kogel de lucht in, richting een exact punt. Onderweg kan er van alles mee gebeuren. Dat wil je onder controle houden. Met alle gegevens én op gevoel. Zorgen dat alles klopt. Je doet alles voor het perfecte schot. De voltreffer.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.