Maatschappij.

Krijgen de opzettelijk vergeten Molukse Moeders en kinderen eindelijk waar zij Recht op hebben.

(ingezonden door Maluku4Maluku  en ondersteunt door onze redactie en de Stem van de Straat-Amsterdam-Noir SaltoTV redactie)

Staand links veteraan Abe Paliama uit Wierden, midden Leo Reawaruw UN veteraan Leeuwarden, rechts veteraan Jo Ayal uit Hippolytushoef, en PVV Europa voorzitter Marcel de Graaff.

AMSTERDAM-NOIR-Maluku4Maluku haalt het’ KNIL-Ambonezen- dossier’ uit de ‘Royal-VOC-Doofpot’(Video).Maandag 22 oktober vertrekt er vanaf Schiphol Amsterdam een delegatie van KNIL Ambonezen / Veteranen onder leiding van Stichting Maluku4Maluku (LeoReawaruw) naar het Europees Parlement in Straatsburg. Dit zal op uitnodiging zijn van PVV Europa voorzitter Marcel de Graaff. Op dinsdag zal de opening gehouden worden van een foto-tentoonstelling. De expositie zal bestaan uit foto’s van KNIL Ambonezen / Veteranen, maar ook is er een speciale ruimte zijn voor Saartje Letsoin (het gezicht van de vergeten kinderen en moeders)! Tevens zal een foto-boek aangeboden worden aan de delegatie door PVV Europa. Als bijlage een foto van de expositie….de afgebeelde veteraan is Julius Tuasela die drie weken geleden op de foto werd gezet, hij is donderdag 4 oktober overleden. Daarna in Schiedam op donderdag 11 oktober j.l. begraven. Dit was een laatste ere-groet van Reawaruw naar hem. Tuasela staat symbool voor de vele mannen en vrouwen die er niet meer zijn, en op dienstbevel hier voor zes maanden kwamen in 1951. De zes maanden werden levenslang tot de dood er op volgde. Reawaruw zal hier op terugkomen in zijn speech die hij daar zal uitspreken.

Stichting Maluku4Maluku zal na het bezoek een procedure opstarten om de KNIL veteranen onder te brengen bij de ministerie van Defensie. Vorige week is dit gemeld in een gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS. Voor uitleg kijk:
Meer informatie kijk op www.maluku4maluku.com
Binnenkort bij Salto

2 antwoorden »

 1. Die ranzige Molukkers maken overal heisa.
  De echte Indonesiër lust er geen brood van.

  Dus aub vergelijk noot een rioolrat-Molukker met een pure reine Indonesiër.

  Like

 2. Het Nederlandse volk heeft een hechte band met Indonesische migrant gehad en met integratie geheel geen problemen. ?
  Mag inderdaad wat tegenover staan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.