Kabinet Rutte3

Studieschuld niet 11,2 maar een record van 20 miljard in NL en US Student Loan Debt Hits Record $1.46 Trillion.

AMSTERDAM-NOIR- Westerse studenten van niet Kapitaal krachtige ouders worden tot ‘Leen-slaven’ gemaakt’Studieschuld niet 11,2 maar wel twintig miljard en waarschijnlijk veel en veel meer!
Is de totale studieschuld in Nederland inmiddels 11,2 miljard euro zoals de Staats-NOS en NSB-NRC beweren ? Nee, dat is ‘Rutte&Co-Fake-News'(Video), de schuldenberg is bijna twee keer zo hoog. De teller staat al op meer dan 20 miljard euro.De ‘Jan met de Pet-student’ wordt hard getroffen in de koopkrachtcijfers. Dat komt o.a. doordat ‘Jan met de Pet-studenten’ niet langer worden gecompenseerd in koopkracht door middel van de ‘honger-basisbeurs’. Daarom moet het jaarlijks verhogen van het collegegeld niet langer normaal zijn, maar pure diefstal van de student zonder ‘Rijke Papi’. Bovendien vangt Prinsen Amalia op haar 18de als zij gaat ‘studeren’ in de ‘Pool des Elite-Pedo-Minerva-Leiden’(Video) 1.5 miljoen (4000,- euro per dag)Taxfree per jaar die zij nooit hoeft terug te betalen. Over waanzin en ongelijkheid gesproken in het ‘Mooie land’ van ‘Taxfree-Shell-Rutte&Co’. Stem van de Straat-Amsterdam-Noir/SaltoTV: Leve de Gele Hesjes!

Stem van de Straat is de eerste die een echte Chimpansee heeft als Top Verslaggever en CU Minister van (geen) Onderwijs Arie Slob ontmaskert(Video).

‘Witte meisjes’ blijven steken op MBO met dank aan CU Minister Slob en vallen in Handen van Loverboy’s(Video).

Zowel de Fake-News  ‘Staats- NOS ‘als ‘NSB-NATO-NRC-Handelsblad’ noemen  het bedrag 11,2 miljard euro aan studieschulden en ‘waarschuwen’ u bijna dagelijks voor de ‘Mocro Maffia’, Willem Holleeders, Geert Wilders( veegde onlangs nog de vloer(Video)aan met ‘D66-Freak Rob Jetten‘) en het Russische en Chinese  gevaar(Video).

Wanhopige Ouders onder ‘Minister Slob- druk’ om Laptops te kopen en schoolreisjes& ouder bijdrage te betalen(Video).

Zomerschool-VMBO’ Maastricht van ‘PvdA-Zakkenvuller Postema’ en ‘DDR66 Minister Engelshoven’& Slob een Puinhoop(Video).
De ‘Staats-NOS’ en ‘NSB-NATO-NRC’ kregen hun cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs van de altijd liegende D66 ‘DDR66 Minister van Engelshoven’&’CU-Incest -Bijbelbelt Slob’.Maar deze ‘Fake-News-cijfers’ en de Staats-NOS en de ‘NSB-NATO-NRC’ geven geen volledig beeld of te wel zij verspreiden Fake-News in dienst van Rutte&Co. Die 11,2 miljard betreft alleen de schulden van oud-‘Jan met de Pet-studenten’ die hun ‘Wurg-lening’ moeten terugbetalen. De 730 duizend ‘Jan met de Pet-studenten’ van nu zitten er dus niet bij, terwijl die ook leningen afsluiten.Bovendien hoef je pas na twee jaar te beginnen met aflossen(kuch). Ook de twee lichtingen van recent afgestudeerden (of recent afgehaakten) tellen daarom niet mee in de’ Fake-News-cijfers’ die DUO heeft verspreid.

Ping Pong democraat Asscher’ probeert zijn arbeidersverraad weg te poesten in Groningen(Video) .
Andere bedragen:
Jan met de Pet-Studenten’ investeren flink in zichzelf. In tijd, in moeite, maar zeker ook financieel door gedwongen te moeten lenen en daarnaast ook nog erbij te werken.Door de invoering van het  ‘Wurg-leenstelsel’ door ‘Taxfree-Shell-Rutte2’ met zijn PvdA’NSB-loopjongen Asscher’ zijn deze ‘Wurg-Leningen ‘alleen maar groter geworden. Vorig jaar deelde DUO andere bedragen, die veel hoger waren. Daarin telden wél de leningen van de huidige  ‘Jan met de Pet-studenten’ mee (zonder bedragen die kwijtgescholden kunnen worden, zoals de basisbeurs en ov-kaart).  ‘Jan met de Pet Studenten’ en oud-‘Jan met de Pet-studenten’ stonden met zijn allen voor 18 miljard euro bij de corrupte ‘Elite-Maffia-Wurg-leningen-overheid’ met ‘Puppet Rutte’ in het krijt, was toen het nieuws. Prompt lanceerde het Interstedelijk Studenten Overleg een studieschuldmeter,  waarop je kon zien hoe snel de ‘Jan met de Pet -studenten-schulden’ stijgen. Die meter loopt nog steeds en is inmiddels de 20 miljard al voorbij. Sinds het afschaffen van de basisbeurs  door ‘Taxfree-Shell-Rutte&Asscher2 stijgt de totale ‘Jan met de Pet-schuld’ steeds sneller. “Die cijfers van vorig jaar kwamen van de altijd  liegende Minsters Slob&  Engelshoven van OCW”, bralt een woordvoerder van  de ‘Wurg- Leen-Maffia-DUO’. “Wij houden zelf altijd deze cijfers aan.” Waarom DUO vorig jaar andere cijfers leverde is wel duidelijk.Er wordt altijd gelogen tegen het Volk(Video) door de Machthebbers.

Student debt has doubled since 2009, but economists argue that forgiving all of it—that’s right, all of it—is something the country needs and can clearly afford.
It’s been almost a year since the corrupt’ Red Neck-KKK- Republican Party’ and President  ‘Mad Dog- Child-Killer-Donald. delivered their behemoth giveaway to the nation’s  Crime-corporations and wealthiest individuals the Supre-Elite-Gangsters by passing a $1.5 trillion controversial Tax bill that will ultimately blow a $5 trillion hole—or larger—in the nation’s budget.On Monday morning, Bloomberg reported that the amount of U.S. student loan debt has more than doubled since 2009 and now sits at a record $1.47 trillion.That’s interesting. Those numbers are very similar in size.Meanwhile, also on Monday morning, Forbes noted how—due to the fraudulent practices of for-profit colleges and under orders from a federal court—the U.S. Department of Education will cancel $150 million in student loans, proving the federal government does, indeed, have the power to leverage its authority to correct an economic wrong.As good as it might be for those students who are having their debt cancelled, $150 million is just 0.01 percent of the nearly $1.5 trillion in overall student debt liability.While a majority loans are held by private institutions, Paul Della Guardia, economist at the Institute of International Finance, explained to Bloomberg that “over 90% of student loans are guaranteed by the U.S. Department of Education.” When the next economic downturn hits or if “a recession causes a rise in youth unemployment and triggers mass defaults,” warned Della Guardia, “this contingent liability could prove burdensome for the U.S. government budget.”So if it’s possible to forgive a small portion of the overall student debt—and if the country can afford to give away $1.5 trillion in tax revenue, mostly to the wealthy and companies that don’t need it—why not just forgive all of the outstanding U.S. student debt.

Debt Collective

@0debtzone

Time for a jubilee!

“Student loan debt has more than doubled in the last decade, eclipsing every other kind of consumer debt besides mortgages. For many young adults, it is their largest financial obligation, and it can become a crippling one.”https://www.nytimes.com/2018/12/16/business/education-dept-cancels-plan-for-new-student-loan-system-and-will-try-again.html 

10 4:12 PM – Dec 17, 2018
Some economists think it’s a brilliant—and practical—idea. Earlier this year, a team economists published a paper (pdf) detailing the macroeconomics benefits of mass student debt cancellation.According to the paper, put out through the Levy Economics Institute of Bard College, forgiving the more than $1.4 trillion in outstanding student loan debt held by approximately 44 million Americans would boost the nation’s gross national product anywhere from $86 billion to $108 billion annually for the first decade following the debt cancellation. “Getting rid of the debt,” reported MarketWatch at the time of the paper’s release, “would also lower the average unemployment rate by 0.22 to 0.36 percentage points over 10 years and could add between 1.2 million and 1.5 million jobs per year.”In February of 2018, economist Stephanie Kelton, a fellow at the Sanders Institute and one of the authors of that study, sat down with Jane Sanders, co-founder of the institute, to discuss why the cancelling all U.S. student debt is not only possible, by a viable and smart financial prescription.

Watch:

2 antwoorden »

 1. Natuurlijk is het systeem erop gericht om de burger zoveel mogelijk in schuldpositie te brengen en renteslaaf te maken van banken. Misschien staat dit ook op de “geheime” lijst van DDR66 lol

  In Nederland is dit in extremis aangezien hypotheken 100% van de aankoopwaarde van een huis mogen zijn (voor de crisis was er tophypotheek van 110% en was hoogte inkomen ook geen drempel).

  Uit het artikel blijkt dat dit nu uitgebreid is naar studieschuld. Ook het assortiment nep en fopstudies is flink uitgebreid om het extra aantrekkelijk te maken.

  Ik maak nu even een overstap, aangezien via een omweg de rekening toch weer bij ons ligt:

  Tot op heden is de Italiaanse schuld en andere rommel gefinancierd met het opkoopprogramma van de ECB met officieel in totaal 2,6 triljard bijgedrukte euro (voorheen werd dit gedaan met lire en drachme), dat deze maand “ophoudt”.

  ECB blijft immers herfinancieren waar nodig en er lopen ook nog andere programma’s om landen en banken te ondersteunen.

  Toeval? Het lijkt dat dit een stok achter de deur is om de Italiaanse politici in toom te houden.

  In Griekenland heeft de EU de zaken zo ook onder controle gebracht. Tsipras was gekozen om Euro te verlaten, maar werd opeens het schoothondje van Juncker.

  Wordt het in Italië no sell out en wint het Italiaanse creatieve boekhouden van de europese rekenmeesters?

  Ik ben benieuwd. Griekenland en Italië kunnen in ieder geval hun schulden nooit zelf afbetalen.

  Dit zal bij een teveel aan studieschuld ook zo zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.